Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/07/2010

Δήλωση Δ. Στρατούλη, σχετικά με την απόφαση του ΔΣ του ΟΕΚ κατόπιν κυβερνητικής παρέμβασης για αναστολή παραλαβής νέων αιτήσεων δανειοδότησης

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΕΚ ΓΙΑ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΙΖΙΚΟ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΟΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΙΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.

Σχετικά με την απόφαση του ΔΣ του ΟΕΚ κατόπιν κυβερνητικής παρέμβασης για αναστολή παραλαβής νέων αιτήσεων δανειοδότησης ο Δημήτρης Στρατούλης, υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ και μέλος της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την εξής δήλωση:

«Η απόφαση για αναστολή των παροχών του ΟΕΚ με τη μορφή δανείων του στους δικαιούχους εργαζόμενους πάρθηκε στα πλαίσια της παύσης πληρωμών, που ακολουθεί η κυβέρνηση όσον αφορά τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους και την κοινωνία με στόχο να παρουσιάσει κατασκευασμένα στοιχεία σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης αντικοινωνικής πολιτικής της.

Το μέτρο αυτό θα επιδεινώσει την καταρρέουσα οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα μας, με σοβαρές αρνητικές συνέπειες για το ύψος της ανεργίας και για το δικαίωμα των εργαζομένων για στέγαση.

    Ο ΟΕΚ χρειάζεται, ειδικά μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, αναβάθμιση και ριζικό επαναπροσανατολισμό του ρόλου και της στρατηγικής του, με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση, κυρίως, των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων, ιδιαίτερα των ανέργων, των χαμηλόμισθων και της νεολαίας.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, προτείνει και διεκδικεί:

To Γραφείο Τύπου