Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/07/2010

Δήλωση Δημ. Στρατούλη σχετικά με την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ και την έγκριση από την κυβερνητική πλειοψηφία στη βουλή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων

Σχετικά με την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ και την έγκριση από την κυβερνητική πλειοψηφία στη βουλή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Για την ΕΓΣΣΕ

Η ακόρεστη δίψα των βιομηχάνων για περισσότερα κέρδη, ενισχυμένη από το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το ΔΝΤ και την ΕΕ και από την υποχωρητικότητα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), οδήγησε στην υπογραφή μιας τριετούς Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που καθορίζει μηδενικές αυξήσεις για το 2010 και σχεδόν μηδενικές για το 2011 και 2012, όταν ο πληθωρισμός τρέχει με 5,2% στη χώρα μας και η ακρίβεια «σπάει κόκαλα».

Η σύμβαση αυτή δίνει τη χαριστική βολή στους μισθούς, τους βάζει στην κατάψυξη για τρία χρόνια και οδηγεί τους εργαζόμενους σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτώχεια. 

Για το ασφαλιστικό των δημοσιών υπαλλήλων

Η κυβερνητική πλειοψηφία στη βουλή ολοκλήρωσε σήμερα ένα μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα.

Διεκδικούμε δημοψήφισμα για τον νόμο που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις. Αγωνιζόμαστε στους δρόμους, στη βουλή και στα δικαστήρια για την κατάργησή του.

To Γραφείο Τύπου