Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/07/2010

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Μεταφορών του ΣΥΝ

Με πρόσχημα τα «Λογιστικά ελλείμματα» που δημιουργήθηκαν διαχρονικά, η σημερινή κυβέρνηση βάζει σε τροχιά ιδιωτικοποίησης τις δημόσιες μεταφορές της χώρας.

Αφού για χρόνια ολόκληρα έσπρωξαν τις δημόσιες μεταφορές της χώρας στον δανεισμό, με αποτέλεσμα να είναι ελλειμματικές, αφού τις μετέτρεψαν σε κανάλι διοχέτευσης του δημόσιου χρήματος μέσω των υπερτιμολογήσεων και της υπερκοστολόγησης σε προμηθευτές και κατασκευαστικές εταιρίες, έρχονται τώρα, στο όνομα της αναδιάρθρωσης και της δημοσιονομικής εξυγίανσης, να διαβρώσουν τον κοινωνικό τους χαρακτήρα, έτσι ώστε να αποτελέσουν εύκολη λεία στα χέρια μεγάλων πολυεθνικών ιδιωτικών συμφερόντων.

Η πολιτική αυτή οδηγεί τις δημόσιες μεταφορές της χώρας σε οικονομικό αδιέξοδο, οδηγεί τους εργαζόμενους σʼ αυτές στην επισφάλεια, απαξιώνει τη λειτουργία τους και την αποτελεσματικότητά τους, μεταφέροντας για μια ακόμη φορά τα βάρη στους έλληνες πολίτες.

Η σημερινή κυβέρνηση εξελίσσεται σε βασικό πυλώνα σχεδιασμού και στήριξης της πιο άγριας νεοφιλελεύθερης πολιτικής στο χώρο των δημόσιων μεταφορών, με άμεσες επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο.

Επιτροπή Μεταφορών