Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/07/2010

Δήλωση του Π. Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, στη συγκέντρωση των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, παρευρέθηκε στη συγκέντρωση των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η δήλωση της κυβέρνησης ότι εξετάζει την απαράδεκτη πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) επιβεβαιώνει πλήρως τους φόβους ότι η κυβέρνηση προωθεί ταχύτατα την ιδιωτικοποίηση των δύο δημοσίων τραπεζών και μάλιστα με τους πλέον αδιαφανείς όρους και διαδικασίες ξεπουλήματος.

Η τυχόν πώληση της ΑΤΕ και του ΤΤ θα συνιστούσε μείζον εθνικό έγκλημα και θα εξωθούσε το χρηματοπιστωτικό σύστημα σε ένα ρόλο ακόμα πιο εκμεταλλευτικό και ληστρικό σε βάρος της οικονομίας και των πολιτών. Δυστυχώς, η κυβέρνηση έχει παραδόσει τον τόπο στη νεοαποικιακή διαχείριση της «τρόικα» και μετατρέπει τη χώρα σε «μπανανία» και «προτεκτοράτο» πρώτα από όλα του χρηματιστικού κεφαλαίου.

Αυτήν την ώρα, η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή στο πλαίσιο της οποίας χρειάζεται να εφαρμοσθεί μια στρατηγική εθνικοποίησης – κοινωνικοποίησης του τραπεζικού συστήματος για την εφαρμογή μιας νέας χρηματοπιστωτικής πολιτικής με αναπτυξιακή, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας. Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΑΤΕ και το ΤΤ ως 100% δημόσιες τράπεζες με αναπτυξιακό και κοινωνικό προσανατολισμό μπορούν να παίξουν κρίσιμο στρατηγικό ρόλο.

Τα σχέδια ιδιωτικοποίησης – εκποίησης και παράδοσης της ΑΤΕ και του ΤΤ σε ιδιωτικά συμφέροντα δεν θα περάσουν!»

To Γραφείο Τύπου