Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/07/2010

Συνέντευξη Πάνου Σκουρλέτη, Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ στο ραδιόφωνο της ΕΤ3

Για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Πρόκειται για μια κίνηση που αδειάζει τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα γενικότερα. Στην πράξη μεταφράζεται σε μια ακόμα μείωση των πραγματικών εισοδημάτων των εργαζομένων. Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιλέγει την υποστολή της σημαίας των αγώνων. Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί η πλειοψηφία των εργαζομένων στρέφει την πλάτη της απέναντι στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Η κατάσταση αυτή θέτει στην ημερήσια διάταξη την ανάγκη να υπάρξουν νέες δράσεις και προσπάθειες για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, ξεκινώντας πρώτα απʼ όλα από το πρωτοβάθμιο επίπεδο, από τους χώρους δουλειάς.

Για την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς

Είναι γνωστό ότι οι τράπεζες λειτουργούν κατά παραχώρηση. Τους καταθέτουμε τα χρήματά μας τα οποία και χρησιμοποιούν, δεν κινούνται με ίδια κεφάλαια αλλά με τα χρήματα της κοινωνίας. Αυτή η πραγματικότητα τις καθιστά ιδρύματα που δεν θα έπρεπε να λειτουργούν όπως όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις. Τι συμβαίνει στην πράξη; Το ακριβώς αντίθετο.

Τις δανείζουν με χαριστικά επιτόκια, λειτουργούν καταχρηστικά και σε βάρος της κοινωνίας, αποτελούν το ισχυρότερο λόμπυ.

Ιδιαίτερα η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς, ζητά να αγοράσει το φιλέτο των καταθέσεων του ΤΤ και την υγιή διάρθρωσή του σε τιμή κατεψυγμένου κιμά. Όσον αφορά στην εξαγορά της ΑΤΕ, κρύβει τεράστιους κινδύνους για τον αγροτικό κόσμο και την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε, ότι η ΑΤΕ είναι μια τράπεζα ειδικού σκοπού. Θα παραδώσουμε τον αγροτικό κόσμο στα χέρια πιθανώς άγνωστων κερδοσκόπων;

To Γραφείο Τύπου