Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/07/2010

Συνάντηση της «Πρωτοβουλίας για το βήμα διαλόγου της Αριστεράς» και του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της «Πρωτοβουλίας για το βήμα διαλόγου της Αριστεράς» με αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αποτελούμενη από τους πανεπιστημιακούς-επιστήμονες, Ευτ.Μπιτσάκη, Γ.Μανιάτη και Σ.Δημητρίου. Από την πλευρά του ΣΥΝ, στη συνάντηση συμμετείχαν  ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλ. Τσίπρας, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημ.Βίτσας, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, Κ.Ήσυχος και τα μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Γ.Τόλιος και Γρ.Καλομοίρης.

Μεταξύ των δυο πλευρών πραγματοποιήθηκε πλούσιος διάλογος όπου έγινε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων γύρω από την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, τα αντιλαϊκά και νεοφιλελεύθερα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και η επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσες κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις για το σύνολο της ελληνικής αριστεράς.

Από την πλευρά της Πρωτοβουλίας έγινε ενημέρωση γύρω από τους στόχους και τις δράσεις που προγραμματίζει το επόμενο διάστημα, οι προγραμματισμένες συναντήσεις της με το σύνολο των ηγεσιών των κομμάτων της αριστεράς χωρίς εξαιρέσεις. Τονίστηκε με έμφαση ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σε καμιά περίπτωση δεν φιλοδοξεί να μετατραπεί σε πολιτικό σχήμα ή οργανισμό αλλά να επιμείνει στο να χτιστούν «γέφυρες» επικοινωνίας και κοινής δράσης με τη συμβολή και της επιστημονικής τεκμηρίωσης σε μια σειρά από θέσεις και προβλήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του τόνισε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες της Πρωτοβουλίας και την ανάγκη το πλαίσιο κοινής δράσης να επικεντρωθεί στη μάχη κατά του μνημονίου, του μηχανισμού στήριξης ώστε οι πιο πλατιές αριστερές και αντινεοφιλελεύθερες δυνάμεις να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια. Συμφώνησε δε στην ανάγκη επιστημονικής τεκμηρίωσης σε μια σειρά ανοιχτών και σύνθετων προβλημάτων για την αριστερά. Τέλος, τονίστηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΝ ότι το κόμμα θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του μια τόσο ελπιδοφόρα, αναγκαία και επίκαιρη προσπάθεια που θα δώσει μήνυμα ανάτασης και ελπίδας στον ελληνικό λαό.

To Γραφείο Τύπου