Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/07/2010

Ερώτηση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ: Ο εμπαιγμός των 877 διοριστέων του Υπουργείου Οικονομικών συνεχίζεται. Η κυβέρνηση «συνθλίβει» τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών - Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Έπειτα από μήνες υποσχέσεων και αναμονής οι 877 διοριστέοι του Υπουργείου Οικονομικών – οι οποίοι έπειτα από σκληρή μελέτη και προετοιμασία πέτυχαν στον αδιάβλητο, γραπτό διαγωνισμό 1Γ/2008 του ΑΣΕΠ- προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη έξω από το κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου, διεκδικώντας το αυτονόητο: πρόσληψη εδώ και τώρα των επιτυχόντων.

    Οι συγκεκριμένοι επιτυχόντες κλήθηκαν ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009 να καταθέσουν υγειονομικές εξετάσεις και τα απαραίτητα έντυπα για το διορισμό τους, όπερ και εγένετο. Επιπλέον, κατόπιν των διαβεβαιώσεων των αρμόδιων διευθύνσεων προσωπικού, ότι έως τέλη Φεβρουαρίου θα βρίσκονταν στις θέσεις τους, - λόγω και των τεράστιων κενών που υπάρχουν έως και σήμερα σε εφορίες, τελωνεία και το γενικό λογιστήριο του κράτους-, οι διοριστέοι παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους και χρεώθηκαν και με το ενοίκιο κατοικίας στο νέο τόπο εργασίας τους, καθώς η πλειοψηφία τους διορίστηκε σε διαφορετική πόλη από το μόνιμο τόπο διαμονής τους.

    Όμως, παρά  τα μεγάλα κενά στο Υπουργείο Οικονομικών – τα οποία υπονομεύουν ακόμα και την ίδια τη λειτουργία πολλών υπηρεσιών του-, όσο και τη ρητή πρόβλεψη στην σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ ότι οι επιτυχόντες πρέπει να προσληφθούν εντός τετραμήνου από την έκδοση των οριστικών πινάκων, οι 877 διοριστέοι εξακολουθούν να μένουν μετέωροι – λόγω της απαράδεκτης και πραξικοπηματικής νομοθετικής πρόβλεψης για σταδιακό διορισμό τους έως και το 2013!-, με όχημα και πρόσχημα τον απαράδεκτο νόμο της εισοδηματικής πολιτικής (Ν.3833/2010), ο οποίος, πέραν των άλλων, «πάγωσε» τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Βέβαια το «πάγωμα» των προσλήψεων φαίνεται να αφορά μόνο όσους έχουν αξιοκρατικά, μέσω ΑΣΕΠ, κριθεί διοριστέοι, καθώς τουλάχιστον έως τις 14-4-2010,  έχουν πραγματοποιηθεί, όπως φαίνεται σε Φύλλα Εφημερίδων Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) σειρά από τοποθετήσεις σε διαφόρους φορείς, ακόμη και υπαλλήλων εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, δημιουργώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Επειδή η κυβέρνηση συνεχώς διακηρύσσει την αξιοκρατία.

Επειδή είναι απαράδεκτη η κυβερνητική μεταχείριση απέναντι στους 877 διοριστέους, των οποίων οι ζωές κυριολεκτικά συνθλίβονται από την ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.    Για ποιο λόγο δεν έχουν ήδη προσληφθεί οι 877 διοριστέοι, όταν ακόμα και ο απαράδεκτος νόμος της εισοδηματικής πολιτικής προβλέπει την απορρόφησή τους από το βʼ εξάμηνο του 2010;

2.    Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα της πρόσληψης των διοριστέων; Θα προσληφθούν όλοι άμεσα – και οπωσδήποτε μέσα στο 2010- με το εργασιακό καθεστώς και τις ισχύοντες απολαβές των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών;

Ο ερωτών βουλευτής

Λαφαζάνης Παναγιώτης