Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/07/2010

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για νέα χαριστική ρύθμιση στις επιχειρήσεις που χρωστούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Η κυβέρνηση επιβραβεύει την εισφοροδιαφυγή

Σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για νέα χαριστική ρύθμιση στις επιχειρήσεις που χρωστούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ως να μην έφτανε η πάγια χαριστική ρύθμιση για τους «μπαταχτσήδες» εργοδότες, που πέρασε η κυβέρνηση στον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο, ο υπουργός Εργασίας προχώρησε σε μια ακόμα προκλητικότερη και ευνοϊκότερη χαριστική ρύθμιση  για τις επιχειρήσεις που δεν ασφαλίζουν εργαζόμενούς τους ή παρακρατούν παράνομα τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο υπουργός Εργασίας, αντί να πολεμούν την εισφοροδιαφυγή, την εισφοροκλοπή και την εισφοροαποφυγή που ροκανίζουν τα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης, επιβραβεύουν με τη νέα χαριστική ρύθμιση τις παρανομούσες επιχειρήσεις.

Οδηγούν έτσι τους συνεπείς στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους εργοδότες να αλλάξουν στάση, αφού βλέπουν ότι η παρανομία όχι μόνο δεν τιμωρείται σκληρά αλλά επιβραβεύεται.

To Γραφείο Τύπου