Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/07/2010

Δήλωση Γιάννη Μπασκόζου, μέλος της ΚΠΕ και της Γραμματείας του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ για την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

Οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών μετατρέπονται αύριο 21/07 σε πανιατρικές με αφορμή όχι μόνο τα φλέγοντα προβλήματα των εργαζόμενων στην υγεία αλλά και τον κίνδυνο κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι επιλογές της κυβέρνησης με βάση το μνημόνιο ΕΕ-ΔΝΤ οδηγούν σε πλήρη αποδιοργάνωση τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, σε ανυπαρξία την προοπτική οργανωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σε απόγνωση όλους τους εργαζόμενους υγειονομικούς.

Τα μεγάλα λόγια για την πάταξη της διαφθοράς και της παραοικονομίας στην υγεία, τελικά καταλήγουν άλλοθι για περιορισμό μέχρι ασφυξίας των δημόσιων δαπανών για την υγεία-πρόνοια.

Ο κοινός και αλληλέγγυος αγώνας όλων των εργαζόμενων αποτελεί τη μόνη ελπίδα. Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει τις επεξεργασμένες προτάσεις τους που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Η χώρα χρειάζεται άλλες επιλογές μακριά από τις νεοφιλελεύθερες συνταγές και αυτούς που τις ακολουθούν πιστά.

Δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας για όλους όσους ζουν και εργάζονται στη χώρα είναι στόχος ανυποχώρητος.

To Γραφείο Τύπου