Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/07/2010

Συνέντευξή του Δημ. Στρατούλη στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» (Μπ. Αγρολάμπος) σχετικά με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας

Ο Δημήτρης Στρατουλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο»  (Μπ. Αγρολάμπος) σχετικά με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ανέφερε τα εξής:

Πριν καν εφαρμοστούν οι σαρωτικές για τις εργασιακές σχέσεις ρυθμίσεις, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση, οι επιχειρήσεις έχουν επεκτείνει γενικευμένα και ασύδοτα την ελαστικοποίησή τους μετατρέποντας τους εργαζόμενους και κυρίως τους νεοπροσλαμβανόμενους σε «ανθρώπινους διακόπτες» που τους ανοιγοκλείνουν κατά βούληση ανάλογα με τις προτεραιότητες τους.

Η εργασιακή ζούγκλα θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα λόγω των νέων αντεργατικών ρυθμίσεων και της αυθαιρεσίας που διασφαλίζουν για τους εργοδότες. Επίσης, επειδή οι Επιθεωρήσεις Εργασίας αδυνατούν να ανταποκριθούν στον ελεγκτικό ρόλο τους είτε γιατί έχουν μείνει με λιγότερο προσωπικό από πέρσι είτε γιατί δεν έχουν ουσιαστικές ανακριτικές αρμοδιότητες και τα αναγκαία μέσα είτε γιατί ορισμένοι φύλακές τους είναι διαβρωμένοι εκ των έσω από επιχειρήσεις.

Οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη σταθερή ασφαλισμένη και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία και για αντιμετώπιση της εργοδοτικής ασυδοσίας στους χώρους εργασίας παραμένουν διαχρονικοί και επίκαιροι.

To Γραφείο Τύπου