Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/02/2005

Η Αξιοπρέπεια στην εργασία τιμωρείται με απόλυση!

Ανακοίνωση του Τμήματος Γυναικών του Συνασπισμού

Το Τμήμα Γυναικών του Συνασπισμού, καταδικάζει την απόλυση εργαζόμενης στην εταιρεία HAYS LOGISTICS HELLAS (η έδρα της βρίσκεται στην Θήβα), επειδή κατήγγειλε τον εργοδηγό, ο οποίος την παρενοχλούσε σεξουαλικά στον χώρο εργασίας, στον πρόεδρο του σωματείου και στην διεύθυνση της εταιρείας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη προσκόμισε στοιχεία και μαρτυρίες άλλων συναδέλφων από το τμήμα της.

Το αποτέλεσμα ήταν να απολυθεί η ίδια και οι τρεις συνάδελφοί της που την στήριξαν.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και απαιτούμε εδώ και τώρα την επαναπρόσληψή της καθώς και των άλλων απολυθέντων που την υπερασπίστηκαν.

Ζητάμε να επιβληθούν κυρώσεις στον εργοδηγό που την παρενοχλούσε χρόνια και καταγγέλλουμε την εργοδοσία για την αυθαιρεσία της.

Υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε τις εργαζόμενες που υφίστανται καθημερινά σε όλους σχεδόν τους εργασιακούς χώρους αυτή την κατάσταση και καταγγέλλουμε τόσο την κυβέρνηση της Νέας. Δημοκρατίας, όσο και την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που ποτέ δεν ψήφισαν νόμο, για την σεξουαλική παρενόχληση στους εργασιακούς χώρους.

Απαιτούμε να ψηφιστεί άμεσα σχετικός νόμος

Όλοι και όλες γνωρίζουν ότι το γυναικείο κίνημα και το τμήμα γυναικών του ΣΥΝ αγωνίζονται χρόνια για να υπάρξει νόμος για την σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. και στην Κύπρο.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Απαιτούμε τον σεβασμό των εργαζομένων γυναικών και των δικαιωμάτων τους, στον δημόσιο και ιδιωτικό τους χώρο.

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής