Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/07/2010

Επίσκεψη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην 112 Πτέρυγα Μάχης και την 1η ΕΜΑΚ στην Ελευσίνα

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Κ.Ήσυχο, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, τον Β.Πριμικήρη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΚΠΕ του ΣΥΝ και τον Γ.Βασιλείου, Νομαρχιακός Σύμβουλος  επισκέφθηκε σήμερα την 112 Πτέρυγα Μάχης και την 1η  ΕΜΑΚ στην Ελευσίνα όπου είχε συνάντηση με τους πιλότους και τους τεχνικούς των πυροσβεστικών αεροσκαφών, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τα μέτρα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα για την θερμοπυρική περίοδο που διανύουμε.

Μετά τη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δηλώσεις:

Βρεθήκαμε σήμερα εδώ στην Ελευσίνα και μιλήσαμε με τους πιλότους και τους τεχνικούς αεροσκαφών καθώς και με δασοπυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ που αυτές τις μέρες με αυταπάρνηση και αυτοθυσία βρίσκονται στο καθήκον. Και μέλημα της πολιτείας πρέπει να είναι να βρίσκεται δίπλα τους και όχι μονάχα την ώρα της καταστροφής και αμέσως μετά την δική τους αυτοθυσία να τους χτυπάνε την πλάτη αλλά να βρίσκονται δίπλα τους δώδεκα μήνες το χρόνο. Στις μέρες οι έννοιες της αυτοθυσίας, της αυταπάρνησης αποτελούν αξιακό πρότυπο και οφείλουμε να κάνουμε παράδειγμα τη δική τους προσφορά.

Επιπλέον, συζητήσαμε και τις δυνατότητες ανανέωσης, εκσυγχρονισμού του στόλου, Ενημερωθήκαμε και πιστεύω ότι θα συμβάλλουμε με τις δυνατότητες και τις δυνάμεις μας, μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, προκειμένου τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των πυροσβεστών, των ανθρώπων αυτών που  επιτελούν ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο να ικανοποιηθούν από την πολιτεία.

Ο υπουργός Εργασίας φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του μάγου Κόπερφιλντ  και βάλθηκε μέσα σε μια νύχτα να εξαφανίσει τον ΟΜΕΔ. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που πριν λίγες μέρες στη βουλή, παραπλανώντας τους συναδέλφους του βουλευτές, έλεγε ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία οι κοινωνικοί εταίροι για την διατήρηση του ΟΜΕΔ. Ψέματα, λαθροχειρίες, ταχυδακτυλουργικά κόλπα. Αυτή είναι η τακτική που πλέον συνηθίζει ο υπουργός Εργασίας. Φαίνεται πως η λέξη ντροπή δεν υπάρχει ούτε στο λεξιλόγιο ούτε στην συμπεριφορά του.

To Γραφείο Τύπου