Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/11/2004

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον τρόμο των πυρηνικών

Το Τμήμα Οικολογίας και το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ εκφράζουν την αγωνία τους και δηλώνουν την απόλυτη εναντίωσή τους απέναντι στην επικίνδυνη πρόθεση της ρωσικής κυβέρνησης να ακολουθήσει την κυβέρνηση Μπους στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων νέας τεχνολογίας στο άμεσο μέλλον. Επιπλέον, η επίκληση της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας από τον πρόεδρο Πούτιν για τα σχέδια αυτά, προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς αναδύεται η προοπτική ενός κόσμου ατελείωτου τρόμου, όπου τα πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα θα ανταπαντώνται με χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων.

Τα σχέδια για νέα πυρηνικά όπλα, ιδιαίτερα από την πλευρά των δύο κύριων πυρηνικών δυνάμεων, υπονομεύουν κάθε προσπάθεια για τη μη διασπορά των όπλων αυτών, ενώ ο πόλεμος ως μέσο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αποτελεί ένα δρόμο που έχει ήδη αποδειχθεί ολέθριος.

Θεωρούμε αδιανόητη και παράνομη την οποιαδήποτε χρήση των πυρηνικών όπλων και ζητάμε την κατάργησή τους. Αντίθετα, πιστεύουμε στην ασφάλεια μέσω των αφοπλισμών και στη λύση των προβλημάτων με διάλογο και πολιτικά μέσα επίλυσης των διαφορών, στη βάση του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.

Τα Τμήματα Διεθνών Σχέσεων & Οικολογίας του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου