Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/07/2010

Συνέντευξη του Δημ. Στρατούλη, μελους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, στο ραδιόφωνο της ΕΤ3 (Βαγγέλης Σπυριδωνίδης)

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΤ3 (Βαγγέλης Σπυριδωνίδης) ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση με την επιμονή τους να προχωρήσουν σε αντισυνταγματικό πραξικόπημα και να καταργήσουν τις ΣΣΕ και τις ΔΑ του ιδιωτικού τομέα, γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως ακόμα και καθʼ υπέρβαση του ίδιου του αντιδραστικού και βάρβαρου μνημονίου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά κέρδη.

Η κυβέρνηση, ενώ παρεμβαίνει και καταργεί αυξήσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της τάξης του 1,5% για να ωφελήσει τους εργοδότες τους, δεν κάνει παντελώς τίποτα για να μειώσει τις πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, στις οποίες προχωρούν οι εμποροβιομήχανοι. Η ίδια, μάλιστα, δείχνει το κακό παράδειγμα, αυξάνοντας δύο φορές τον ΦΠΑ καθώς και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, την ίδια στιγμή που με τις πολιτικές της έχει μειώσει κατά 30% τους μισθούς και τις συντάξεις και που η ανεργία οδεύει προς το 20%

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την οικοδόμηση ενός μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου και μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που θα αμφισβητήσει το μνημόνιο και τις κυβερνητικές πολιτικές και θα ανοίξει το δρόμο για μια άλλη προοδευτική πορεία του λαού και της χώρας μας.

To Γραφείο Τύπου