Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/11/2004

Συνάντηση Ν.Κωνσταντόπουλου και Αλ.Φλαμπυράρη με την Πρόεδρο του "Αθήνα 2004"

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Αλ. Φλαμπουράρης, μέλος της Π.Γ. συναντήθηκαν σήμερα με την Πρόεδρο του «Αθήνα 2004», κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η κα Αγγελοπούλου με ενημέρωσε για θέματα που είναι στην αρμοδιότητα του «ΑΘΗΝΑ 2004», όπως ο απολογισμός του, οι σημερινές δραστηριότητές του, καθώς επίσης και οι πρωτοβουλίες του για την ολοκλήρωση των διεθνών υποχρεώσεων που έχει.
Από την πλευρά του ΣΥΝ θέλω να τονίσω ότι οφείλει η κυβέρνηση να μας ενημερώσει για το ακριβές συνολικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως επίσης οφείλει να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό και όλη την τεχνογνωσία που έχει προκύψει. Τέλος, δε, να δώσει απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της μετα-Ολυμπιακής χρήσης των Ολυμπιακών έργων, τα οποία και δεν πρέπει να απαξιωθούν γιατί είναι πληρωμένα από τον ελληνικό λαό. Πρέπει επίσης να μην γίνουν χρήσεις τέτοιες οι οποίες είναι αντίθετες προς το δημόσιο συμφέρον, όπως αυτά τα οποία ανακοινώθηκαν για το Ελληνικό.
Εκείνο που χρειάζεται μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων είναι να κεφαλαιοποιηθούν τα θετικά και από πλευράς κυβέρνησης και να υπάρξει δεσμευτικός επιχειρησιακός σχεδιασμός για την μετα-ολυμπιακή δικιά της ευθύνη, ως προς τα έργα, που είναι δημόσια περιουσία.

Γ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: Η επίσκεψη στον Πρόεδρο τον κ. Κωνσταντόπουλο ουσιαστικά κλείνει τον κύκλο των επισκέψεων που είχαμε υποχρέωση ως «Αθήνα 2004» να κάνουμε, ξεκινώντας από την κυβέρνηση, φυσικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους επικεφαλής των κομμάτων. Διότι οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες τελείωσαν εξαιρετικά, διότι η μεταφορά της γνώσης στις επόμενες πόλεις ήδη ξεκίνησε, διότι ήδη το «Αθήνα 2004» εργάζεται πυρετωδώς για να έχουμε όσο το δυνατόν συντομότερα τον οικονομικό απολογισμό του «Αθήνα 2004», που θα είναι ισοσκελισμένος και που θα γίνει δημόσια βεβαίως.
Εκεί θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο γιατί πάντα είμαστε σε πολύ στενή συνεργασία, ενημερώναμε συνεχώς και, παρά και τις όποιες επιφυλάξεις που είναι φυσικό και είναι θεμιτό να υπάρχουν μέσα σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, στήριξε πάντα την υπόθεση, στήριξαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν δίστασαν να δώσουν τα εύσημα μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.
Αυτή την στιγμή κλείνει ο κύκλος της ενημέρωσης, όπως είπα, και τον ευχαριστώ και προσωπικά, ευχαριστώ κι όλα τα στελέχη που είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε σε όλη αυτή τη διάρκεια.

To Γραφείο Τύπου