Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/11/2004

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ για τις κυβερνητικές εξαγγελίες στην φαρμακευτική πολιτική

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΝ, αναφορικά με τις χθεσινές εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας για το χώρο του φάρμακου, επισημαίνει:

Οι χθεσινές εξαγγελίες για τη φαρμακευτική πολιτική με νέα παραπομπή εφαρμογής τους τον Μάρτιο 2005 φανερώνουν ανυπαρξία επεξεργασμένης πολιτικής από το κυβερνών κόμμα, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες, αφ� ενός και αφ� ετέρου χρησιμοποιούνται για να προσποριστεί κέρδη για τους συνδυασμούς που υποστηρίζει στις υπό εξέλιξη εκλογικές διαδικασίες στους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας.

Οι Έλληνες ασθενείς θα εξακολουθήσουν να ταλαιπωρούνται άγνωστο για πόσους μήνες ακόμα, τα ασφαλιστικά ταμεία θα αιμορραγούν, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα σβήνει εξ αιτίας αυτής της έλλειψης πολιτικής βούλησης και προετοιμασίας.

Επιτέλους ικανοποιείται το πάγιο αίτημα του Συνασπισμού για δημιουργία Γραμματείας Φαρμάκου στο Υπουργείο Υγείας και καθορισμού φαρμακευτικής πολιτικής τιμών.

Η κατάργηση αποζημίωσης και χρήσης των μη υποχρεωτικά συνταγογραφούμενων φαρμάκων αποτελεί πλήγμα για τα φτωχά στρώματα και προάγγελο ανεξέλεγκτης διεύρυνσης τους.

Τμήμα Υγείας