Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/07/2010

Σχετικά με τη μείωση κατά 50% των διορισμών των εκπαιδευτικών στην Α΄θμια και Β΄θμια εκπαίδευση

Δήλωση της Έφης Καλαμαρά, υπεύθυνης από την Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού για την Παιδεία

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την Παρασκευή τον αριθμό των διοριστέων εκπαιδευτικών  για τη φετινή σχολική χρονιά, επιβεβαιώνοντας όλες τις προβλέψεις για παραπέρα υποβάθμιση της παρεχόμενης Δημόσιας Παιδείας.

 Η κυβέρνηση εμπνευστής και συνεπής εκτελεστής των εντολών του Δ.Ν.Τ-Ε.Ε προχωράει σε μείωση κατά 50% των διορισμών.

Το σχολείο του Δ.Ν.Τ από το Σεπτέμβρη θα είναι μπροστά μας, το φτηνό Δημόσιο σχολείο είναι εδώ. 

Η λαϊκίστικες ανακοινώσεις της κυβέρνησης «πρώτα ο μαθητής» αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά ψευδεπίγραφο κάλυμμα αντιλαϊκών πολιτικών. 

Οι  αριθμοί είναι σαφείς:  3.000 διορισμοί, 10.000 συνταξιοδοτήσεις.  Το Σεπτέμβρη θα υπάρχουν λοιπόν πάνω από 7.000 κενά στη Δημόσια εκπαίδευση. 

Οι μαθητές θα αντιμετωπίσουν ένα δυσμενέστερο εκπαιδευτικό περιβάλλον με υπεράριθμα τμήματα, ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Και οι εκπαιδευτικοί μαζί με τη μείωση των μισθών θα έχουν να αντιμετωπίσουν αύξηση ωραρίου, δεύτερες αναθέσεις, υποχρεωτικές υπερωρίες, υπεράριθμους μαθητές στην τάξη.

Το εκπαιδευτικό κίνημα θα απαντήσει μαζί με το υπόλοιπο λαϊκό μαζικό κίνημα και θα βρεθεί στην πρωτοπορία των αγώνων για την ανατροπή του μνημονίου για το «σπάσιμο» της δογματικά νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής.

Οι Αυτοδιοικητικές και Περιφερειακές εκλογές μπορεί να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και να αναγεννήσουν την ελπίδα για μια άλλη προοπτική της χωράς

To Γραφείο Τύπου