Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/07/2010

Συνέντευξη τύπου του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή στα Χανιά: "Βασιλικότερος του Μνημονίου" ο Υπουργός Εργασίας

Στον Υπουργό Εργασίας επιτέθηκε από τα Χανιά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής σε συνέντευξη τύπου που οργάνωσε η τοπική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Ο Ν.Χουντής κατηγόρησε τον Α.Λοβέρδο ότι είναι «βασιλικότερος του Μνημονίου» αφού το ερμηνεύει με τον χειρότερο τρόπο και καταργεί ουσιαστικά με την τροπολογία που κατέθεσε το δικαίωμα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. «Το γεγονός αυτό έρχεται», τόνισε, «σε πλήρη αντίθεση όχι μόνο με το Σύνταγμα αλλά και με τις Συνθήκες της Ευρ. Ένωσης». Όπως δήλωσε έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση προς την Ευρ. Επιτροπή.

Ο Ν.Χουντής έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε αγροτικά θέματα σημειώνοντας ότι οι προτάσεις του κ. Όλι Ρεν για παρακράτηση των αγροτικών επιδοτήσεων όταν κράτη–μέλη δεν «υπακούουν» είναι απολύτως απαράδεκτες τονίζοντας ότι «η Ευρ. Ένωση έχει εξελιχθεί σε υπερεθνική ένωση καταστροφής για τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους».

Τέλος, ο Έλληνας ευρωβουλευτής κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι στο τελευταίο ECOFIN δέχθηκε ως βάση συζήτησης την «εξωφρενική» πρόταση Μέρκελ για την ελεγχόμενη χρεοκοπία με την οποία εγκαθίστανται στα χρεοκοπημένα κράτη –μέλη ειδικοί εκκαθαριστές, όπως συμβαίνει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, με δικαιώματα ρευστοποίησης εθνικών πόρων και δημόσιας περιουσίας.» «Ενώ η Ελλάδα», συνέχισε ο ευρωβουλευτής, «θα είναι το πρώτο θύμα αυτών των ρυθμίσεων αν υπάρξουν, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει απαθής κι ενδιαφέρεται μόνο για την ακριβή και συνεπή εκτέλεση των αντιλαϊκών διατάξεων του Μνημονίου».

To Γραφείο Τύπου