Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/07/2010

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση εργαζομένων του τύπου στο Υπ. Εργασίας

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. εκφράζοντας τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους όλων των σωματείων του Τύπου, παρευρέθηκε στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας για να μην περάσει η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εναρμονισμένη πλήρως  με το Μνημόνιο και τις εντολές των εργοδοτών.

Εκ μέρους της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ το μέλος της, Μάρκος Μπασιούκας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Τύπου αλλά και όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση του δικαιώματος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ο αγώνας των εργαζομένων για πραγματικές συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις αποδοχών θα συνεχιστεί μέχρι να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και το Μνημόνιο που με πραξικοπηματικό τρόπο θέλουν να επιβάλουν η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Καταγγέλλουμε τον κ. Λοβέρδο για την ωμή παραβίαση του Συντάγματος και την απροκάλυπτη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Ο εργασιακός μεσαίωνας, η φτώχεια, η εξαθλίωση και η ανεργία, το ζοφερό μέλλον για τη νεολαία που θέλουν να επιβάλουν στον ελληνικό λαό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, δεν θα περάσουν.

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής