Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/07/2010

Δήλωση Δημ. Στρατούλη για πάταξη εισφοροδιαφυγής

Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την εξής δήλωση:

ΟΙ δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου, ότι θα κλείσει επιχειρήσεις οι οποίες χρωστάνε στο ΙΚΑ, είναι απόλυτα υποκριτικές, αφού είναι γνωστό ότι με τον πρόσφατο αντιασφαλιστικό του νόμο επιβράβευσε την εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή με πάγια μάλιστα χαριστική ρύθμιση για τους «μπαταχτσήδες» εργοδότες, δίνοντας το κακό παράδειγμα στις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

Οι δηλώσεις αυτές είναι επίσης προσχηματικές και γίνονται για να αποπροσανατολίσουν τους ασφαλισμένους από το κύριο θέμα που είναι ο αντεργατικός χαρακτήρας του πρόσφατου αντιασφαλιστικού νόμου με τον οποίον αφαιρέθηκαν ασφαλιστικές κατακτήσεις ενός αιώνα και ακυρώθηκε ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης.

Ο αγώνας συνεχίζεται για την ακύρωση του πρόσφατου αντιασφαλιστικού νόμου και για ουσιαστικά μέτρα πάταξης της εισφοροδιαφυγής που ροκανίζει συθέμελα τα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας,.

To Γραφείο Τύπου