Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/08/2010

Σχόλιο του Π. Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ: Οι αντικοινωνικές επιλογές κυβέρνησης - τρόικας τινάζουν στα ύψη τον πληθωρισμό

Λεηλατούν τα Λαϊκα εισοδήματα και πνίγουν κάθε ίχνος "ανταγωνιστικότητας" της οικονομίας

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή για αύξηση κατά 5,5% του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτών το μήνα Ιούλιο του 2010 σε σχέση με τον αντίστοιχο Δείκτη τον Ιούλιο του 2009 , έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η μεγάλη αύξηση κατά 5,5% το μήνα Ιούλιο του 2010 στον Γενικό Δείκτη Τιμών καταναλωτή της χώρας επιβεβαιώνει το όλο και μεγαλύτερο κύμα ακρίβειας, το οποίο σαρώνει τις αγορές, ιδιαίτερα τα προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Μετά τα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων, έρχεται το κύμα του πληθωρισμού για να δώσει τη χαριστική βολή στη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, που οδηγούνται σε πραγματική ιστορική κατάρρευση!

Επιβεβαιώνεται ότι οι σφαγιαστικές επιλογές  κυβέρνησης-τρόικας όχι μόνο αντιπροσωπεύουν κυριολεκτικά ένα κοινωνικό οδοστρωτήρα αλλά και εξωθούν την οικονομία στα «τάρταρα» μιας και καθιστούν όλο και πιο ακριβές τις εναπομείνασες εξαγωγές, ενώ εξαρθρώνουν ό,τι από τον παραγωγικό ιστό της χώρας διατηρείται ακόμα ζωντανό!

Αποδεικνύεται, ακόμα, ότι, κάτω από τα απαθή βλέμματα της κυβέρνησης, κυριαρχούν στην ελληνική οικονομία τα ολιγοπώλια και τα «καρτέλ», τα οποία, παρά τη μείωση της λαϊκής ζήτησης, ενισχύουν τον κερδοσκοπικό τους «ράλυ».

Αυτή την ώρα η χώρα χρειάζεται την άμεση απεμπλοκή της από τον καταστροφικό μηχανισμό Ε.Ε.-ΔΝΤ και τις αντικοινωνικές επιλογές του, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και μια πολιτική η οποία θα ανασυγκροτήσει το κράτος, θα διαλύσει «καρτέλ» και «ολιγοπώλια» και με κεντρικό το ρόλο του δημοσίου θα συμβάλλει σε μια νέα σύγχρονη και αποδοτική παραγωγική ανάπτυξη του τόπου.

To Γραφείο Τύπου