Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/11/2004

Αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση του ντόπινγκ προαναγγέλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, Δημήτρη Παπαδημούλη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν και σημειώνει ότι διαθέτει περιορισμένες δυνατότητες, φαίνεται αποφασισμένη να επανεξετάσει σύντομα όλες τις δραστηριότητές της για την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης.

Στην απάντηση της η Επιτροπή αναφέρει:

"Η Επιτροπή συμμερίζεται την άποψη του αξιότιμου μέλους του ΕΚ όσον αφορά τη νέα μορφή και τις νέες διαστάσεις που έχει λάβει η φαρμακοδιέγερση. Λόγω του ότι δεν πρόκειται πλέον για απλή ανωμαλία στον τομέα του αθλητισμού αλλά για πραγματικό κοινωνικό πρόβλημα, είναι αναγκαία η καταπολέμηση του φαινομένου αυτού με τρόπο που να είναι περισσότερο αποτελεσματικός από τις απλοϊκές λύσεις με βάση ελέγχους και κυρώσεις σε αθλητικό επίπεδο. Η Επιτροπή σκοπεύει να επανεξετάσει σύντομα όλες τις δραστηριότητες της για την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης και να προσδιορίσει τους τομείς για μελλοντική δράση όσον αφορά το θέμα αυτό."

Αναφερόμενος στην απάντηση της Επιτροπής, ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε:

"Η πρωτοβουλία της Επιτροπής, αν και ευπρόσδεκτη, δεν είναι αρκετή. Η Επιτροπή οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική πρωτοβουλία (Οδηγία με βάση το άρθρο 152 της Συνθήκης της ΕΕ) για την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών καθώς και για την πρόληψη και την καταπολέμηση του ντόπινγκ στον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό.

To Γραφείο Τύπου