Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/11/2004

Δήλωση του βουλευτή του ΣYN Γ.Δραγασάκη για τη συζήτηση στην Επιτροπή του Προϋπολογισμού

Δήλωση του βουλευτή του Συνασπισμού Γιάννη Δραγασάκη για τη συζήτηση στην Επιτροπή του Προϋπολογισμού

Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε σχετικά με την απογραφή και την έκθεση της Eurostat, ο Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε:

«Αντί να συζητάει η Βουλή την ΄Εκθεση της Eurostat και να περιμένει να πληροφορηθεί απ΄ αυτήν την πραγματική οικονομική κατάσταση, θα έπρεπε να συζητούμε μια αντίστοιχη έκθεση του ίδιου του Κοινοβουλίου, η οποία όχι μόνο θα έπρεπε να περιγράφει την πραγματική οικονομική κατάσταση, αλλά και να προτείνει λύσεις για να υπάρξει από δω και πέρα ένας αξιόπιστος και διαφανής προϋπολογισμός για να γλιτώσουμε από την αδιαφάνεια και τις απογραφές».

Στην κατεύθυνση αυτή ο Γιάννης Δραγασάκης κάλεσε τόσο την κυβέρνηση όσο και το ΠΑΣΟΚ να δεσμευτούν:

Κάνει εντύπωση, κατέληξε ο Γιάννης Δραγασάκης, που παρά τις τόσες διαμάχες περί την απογραφή, ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε το ΠΑΣΟΚ έχουν μέχρι σήμερα δεσμευτικά τοποθετηθεί στις παραπάνω προτάσεις.

Σε σχέση με τον προϋπολογισμό, ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι οι στόχοι είναι μετέωροι και αντιφατικοί. Επιδιώκονται με την αντίστροφη αναδιανομή υπέρ του κεφαλαίου μέσω του φορολογικού και του αναπτυξιακού νόμου, με τις ιδιωτικοποιήσεις, με το ουσιαστικό πάγωμα των προσλήψεων και τη συμπίεση των μισθών. Αυτές οι επιλογές όμως θα διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες και θα κάνουν πιο οξύ το πρόβλημα του εισοδήματος, της ακρίβειας και της ανεργίας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου