Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/08/2010

Αποσπάσματα συνέντευξης του εκπρόσωπου Τύπου Π. Σκουρλέτη στο «Κοκκινο 105,5» (Μπ. Αγρολάμπος)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιβεβαιώνεται η κριτική που έχουμε ασκήσει στην πολιτική της κυβέρνησης και του μνημονίου. Δηλαδή ότι, πέρα από βαθιά ταξική και κοινωνικά άδικη, είναι και οικονομικά αναποτελεσματική και αδιέξοδη.

Η πτώση των εσόδων, ως αποτέλεσμα της βαθιάς ύφεσης, σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση των δαπανών -και των επενδυτικών συμπεριλαμβανομένων, οδηγεί στην πλήρη καθίζηση. Θα αποτελούσε χαριστική βολή η μετάταξη βασικών προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ο Πρωθυπουργός, στο όνομα του σοσιαλισμού, ετοιμάζει νέες εκθέσεις ιδεών-διακηρύξεις με αφορμή τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ. Προσπαθεί έτσι να καλύψει την απόλυτη διάψευση που αισθάνεται η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων, των μελών και των φίλων του κόμματός του. Σήμερα οι προερχόμενοι από τον σοσιαλιστικό χώρο βιώνουν την πλήρη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ.  Έχουμε περάσει από το ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη, στο ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του φθινοπώρου αναμφίβολα θα έχουν στο επίκεντρό τους τη συνολική αντιπαράθεση γύρω από την πολιτική της κυβέρνησης και του μνημονίου.

Ήδη έχουν τεθεί σε κίνηση διεργασίες συνάντησης της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς με δυνάμεις που προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο. Ελπίζουμε πως κάτι τέτοιο θα  αποτυπωθεί τελικά  και στο επίπεδο των υποψηφιοτήτων.

To Γραφείο Τύπου