Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/08/2010

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου Π. Σκουρλέτη στο «Κανάλι 1» (Β. Κεχαγιά) για μνημόνιο και αυτοδιοικητικές εκλογές

Για το επικαιροποιημένο μνημόνιο και την πολιτική της κυβέρνησης

Η πρώτη φάση εφαρμογής του μνημονίου χαρακτηρίστηκε από την πλήρη αποτυχία σε όλα τα επίπεδα. Και ως προς τους ονομαστικούς δείκτες της οικονομίας, αλλά, κυρίως, στην πραγματική οικονομία. Γεγονός που αποδεικνύεται από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, την υποχώρηση βασικών κλάδων της οικονομίας, τον υψηλό πληθωρισμό παρά τη βαθιά ύφεση, το κλείσιμο δεκάδων μικρομάγαζων.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο προωθεί με μεγαλύτερη ένταση τα χαρακτηριστικά και τις πολιτικές του αρχικού. Είχαμε επισημάνει ότι αυτή η πολιτική, πέρα από βαθιά ταξική και αντικοινωνική, είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική. Αυτή η εκτίμηση δυστυχώς επιβεβαιώνεται με δραματικές επιπτώσεις για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Τα νέα μέτρα, παρά τις διαψεύσεις, δεν θα αργήσουν να έρθουν..

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Είναι γνωστό πως ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται έτσι ώστε στο επίκεντρο της μάχης αυτών των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών να είναι η πολιτική του μνημονίου και της κυβέρνησης. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, μια που η παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα μας επικαθορίζει τα πάντα, άρα και την αυτοδιοίκηση και πρώτα απ΄ όλα τη ζωή των πολιτών.

Η προσπάθεια για τη διαμόρφωση υποψηφιοτήτων που θα σηματοδοτούν την ανάγκη συγκρότησης ενός πλατιού μετώπου ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του μνημονίου, μέσα από τη συνάντηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς με δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου και της οικολογίας, θα αποδώσει καρπούς.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αποπολιτικοποιήσει τις περιφερειακές εκλογές, θέλοντας να αποφύγει το κόστος από την πολιτική της. Σε αυτή την προσπάθειά της βρίσκει αρωγούς τους πρώην συντρόφους μας της Δημοκρατικής Αριστεράς. Και η Ν.Δ., από τη μεριά της, φοβάται τις επόμενες εκλογές, γιατί γνωρίζει καλά, όπως και ο ελληνικός λαός, ότι η πολιτική που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ είναι σάρκα από την σάρκα της. Έχει λοιπόν τους δικούς της λόγους να υποβαθμίζει την πολιτική διάσταση των εκλογών

To Γραφείο Τύπου