Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/08/2010

Συνέντευξη Δημ. Στρατούλη στο ρ/σ «ΚΑΝΑΛΙ 1» του Πειραιά (Β.Σκουρής-Μ.Ζαφειριάδου)

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και  της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο ρ/σ «ΚΑΝΑΛΙ 1» του Πειραιά (Β.Σκουρής-Μ.Ζαφειριάδου) σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις ανέφερε τα εξής:

-    Πώς βλέπετε τον επικείμενο ανασχηματισμό και αναδόμηση της κυβέρνησης;

Από που απαιτείται δεν είναι ο ανασχηματισμός ή η αναδόμηση της κυβέρνησης αλλά η ανατροπή της ίδιας και της εφαρμοζόμενης πολιτικής της που εντείνει την ύφεση, διαλύει την παραγωγική βάση της χώρας και επεκτείνει δραματικά την ανεργία και τη φτώχεια.

Από τη στιγμή που το μνημόνιο θεωρείται από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ως ευαγγέλιο της πολιτικής της, ο όποιος ανασχηματισμός της θα είναι «ως ο Μανωλιός να έβγαλε τα ρούχα του και να τα φόρεσε αλλιώς».

Όσον αφορά στη σύσταση υπερυπουργείου, αυτή γίνεται για να υπάρχει ένα «πολιτικό μαντρόσκυλο» για να επιτηρεί την πιστή εφαρμογή του μνημονίου για λογαριασμό της τρόικα.

-    Πως εκτιμάτε τη χθεσινή επίθεση του συντρόφου σας Ν.Βούτση στον Φ.Κουβέλη;

Ο σύντροφός μου ο Νίκος δεν έκανε καμιά επίθεση. Απλά ανέφερε το αυτονόητο, ότι δηλαδή, ένα επιδιώκεις να βγάλεις το μνημόνιο από το πεδίο αντιπαράθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας και επιπλέον να συνεργαστείς με το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ που το εφαρμόζει, είναι σα να το αθωώνεις και να του δίνεις πολιτικά στηρίγματα.

-    Ο κ. Καμίνης όμως που προτείνει ο κ.Κουβέλης είναι ένας εξαίρετος και αποτελεσματικός επιστήμονας. Δεν είναι έτσι;

Βεβαίως, αλλά δεν κρίνεται αυτό στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά το πώς θα εκφράσουν οι πολίτες με την ψήφο τους την αγανάκτηση και την οργή τους για το μνημόνιο και τα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα. Εξάλλου, δεν μπορείς να λες ότι θα λύσεις τα τοπικά προβλήματα, χωρίς να παίρνεις υπόψη τους περιορισμούς που θέτει το μνημόνιο και την ανάγκη αγώνων για την ακύρωσή του.

-    Θα έχετε στην περιφέρεια Αττικής υποψήφιο τον κ. Αλ. Μητρόπουλο;

Στόχος μας είναι να συγκροτηθεί ένα πλατύ πολιτικό μέτωπο που να αντιτίθεται στο μνημόνιο και να συσπειρώνει εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις της ριζοσπαστικής οικολογίας καθώς και του σοσιαλιστικού χώρου που αντιτίθενται στις κυβερνητικές πολιτικές.

Έχουμε πει ότι είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με στελέχη του σοσιαλιστικού χώρου που αντιπαρατίθενται δημοσίως και εμπράκτως με το μνημόνιο.  Δεν θα ήθελα όμως να τοποθετηθώ επί συγκεκριμένων ονομάτων πριν παρθούν οι αποφάσεις από τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, από τα οποία πρέπει αυτό το θέμα να εξεταστεί με τη δέουσα ευθύνη, σοβαρότητα και συλλογικότητα.

-    Υπονοείτε δηλαδή ότι έγιναν λάθη με την υποψηφιότητα του κ.Τσακνή στην Αθήνα;

Ναι έγιναν, ένθεν και εκείθεν, το θέμα όμως έχει κλείσει και κοιτάζουμε μπροστά.

To Γραφείο Τύπου