Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/08/2010

Ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και ειδικού αγορητή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την άρση του καμποτάζ στην ολομέλεια της Βουλής

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την άρση του καμποτάζ σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας είπε μεταξύ άλλων:

Το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα των διαχρονικών επιλογών που υπηρετούν την τελευταία 20ετία οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Είναι η πλήρης υποταγή στις πιέσεις και τις απαιτήσεις των εφοπλιστικών και άλλων συμφερόντων που εμπλέκονται στην κρουαζιέρα. Συμφερόντων που παραποιώντας μελέτες διαδίδουν ότι θα υπάρξει αύξηση εσόδων, ενώ οι μελέτες λένε το ακριβώς αντίθετο.

Το πραγματικό πρόβλημα στον τομέα της κρουαζιέρας είναι η έλλειψη υποδομών στα λιμάνια, που κι αυτά επαφίενται από αυτή την κυβέρνηση στους ιδιώτες. Δεν πρόκειται να επενδύσουν οι ιδιώτες, δεν το έκαναν πουθενά. Το Δημόσιο θα φτιάξει τα λιμάνια, και γιʼ αυτό χρειάζεται σχεδιασμός, ο οποίος δεν υπάρχει.

Η εμπειρία ανάλογων ρυθμίσεων, με τελευταία εκείνη του 2007, είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αρνητική. Μειώθηκαν οι έλληνες ναυτεργάτες και μειώθηκαν τα πλοία. Και αυτό το νομοσχέδιο θα επιδεινώσει τη θέση των ναυτεργατών, χωρίς να φέρει καμία βελτίωση στον τομέα της κρουαζιέρας,