Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/02/2005

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΣΥΝ με Δ.Χριστόφια, Γ.Γ. του ΑΚΕΛ

Με τον Δημ.Χριστόφια, Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αποτελούμενη από τον Ν.Κωνσταντόπουλο, βουλευτή, τον Ν.Χουντή συντονιστή της Π.Γ. και τον ΠΤριγάζη, μέλος της Π.Γ.

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Συναντήθηκα με το Συνασπισμό και ιδιαίτερα με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία ανανέωσης μιας παραδοσιακής φιλίας και συντροφικότητας που έχουμε μεταξύ μας και βεβαίως ανανέωσης και των φιλικών σχέσεων μεταξύ του Συνασπισμού και του ΑΚΕΛ την ώρα ανασκόπησης των πολιτικών εξελίξεων στην Κύπρο, γύρω από το Κυπριακό πρόβλημα και υπάρχει κοινός προβληματισμός για το τι δει γενέσθαι. Μοιραστήκαμε ακριβώς τις σκέψεις μας, τις απόψεις μας για τα θέματα που έχουν σχέση με τους κανονισμούς εμπορίου και τους λεγόμενους κανονισμούς για άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, αλλά και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο στην Κύπρο και για μια κοινή προσπάθεια συναντήσεων την οποία θα πρέπει να αναλάβουμε με τα Τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα ώστε αν είναι δυνατόν να προλειάνουμε το έδαφος για τις αναγκαίες αλλαγές οι οποίες θα πρέπει να υπάρξουν όταν θα αναληφθεί πρωτοβουλία για να γίνει ουσιαστικός διάλογος για την λύση του Κυπριακού προβλήματος. Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά το σύντροφο Νίκο γιατί είχε την καλοσύνη να συναντηθούμε και πάλι, και βεβαίως για τις θέσεις του Συνασπισμού για το Κυπριακό και τις δικές του προσπάθειες οι οποίες είναι και συνεπέστατες, και άοκνες για να βοηθηθεί ο Κυπριακός λαός.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα με τον Δημήτρη το Χριστόφια, Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, φίλο και σύντροφο από παλιά.
Συμμεριζόμαστε τις αγωνίες του, τον προβληματισμό του, τις προσπάθειές του για την λύση του Κυπριακού προβλήματος, για το πραγματικό περιεχόμενο που πρέπει να έχει μια νέα πρωτοβουλία για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος και για τις ουσιαστικές αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν μετά τα δημοψηφίσματα στο σχέδιο Ανάν.
Έχουν διατυπωθεί απόψεις από το ΑΚΕΛ συγκεκριμένες, είναι απόψεις οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν πλαίσιο προβληματισμού και βάση κοινών δραστηριοτήτων. 'Αλλοι υποκρίνονται ότι δεν υπάρχουν προτάσεις από πλευράς των Κυπριακών δυνάμεων όπως ειδικότερα του ΑΚΕΛ. Εμείς συμμεριζόμαστε, επιπροσθέτως, και την αναζήτηση δυνατότητας κοινού προβληματισμού και συζητήσεων με τις Τουρκοκυπριακές δυνάμεις και προς αυτήν την κατεύθυνση όλη η σχετική συζήτηση που κάναμε ήταν άκρως χρήσιμη και διαφωτιστική για μας.
Εύχομαι στον φίλο και σύντροφο, το Δημήτρη το Χριστόφια να δει αυτές τις προσπάθειες να ευοδώνονται γιατί πια μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την Κύπρο κράτος-μέλος, άλλοι έχουν την ευθύνη των εξαιρέσεων και των διακρίσεων που συντελούνται σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

To Γραφείο Τύπου