Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/08/2010

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας

Ο Υπουργός Εργασίας προσπάθησε σήμερα να ωραιοποιήσει το μνημόνιο, το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο, καθώς και τα αντεργατικά μέτρα που λήφθηκαν ή θα ληφθούν σε εφαρμογή τους, με τα οποία ολοκληρώνεται στη χώρα μας η εργασιακή και κοινωνική κατεδάφιση, εξαερώνονται μισθοί και συντάξεις, οδηγείται σε δουλεμπόριο η νεολαία, παγώνουν τα στεγαστικά προγράμματα του ΟΕΚ, διαλύεται η παραγωγική βάση της χώρας, βαθαίνει η ύφεση και αυξάνονται δραματικά η ανεργία και η φτώχεια.

Ο Υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση δείχνουν σαν να ζουν σε γυάλα, απομονωμένοι από την κοινωνία, και αδιαφορούν για την οργή και την απελπισία που προκαλούν στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους οι πολιτικές τους. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να λειτουργούν ως πιστοί υπηρέτες δύο αφεντάδων, του ΔΝΤ και της Ε.Ε., και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πιστωτών της χώρας.

Ο Υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση θα πάρουν αργά ή γρήγορα την απάντηση που τους ταιριάζει με τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας, με πρώτο σταθμό τις εργατικές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, στις 11 Σεπτέμβρη.

To Γραφείο Τύπου