Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/08/2010

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ, Πάνου Σκουρλέτη για την κυβερνητική πολιτική και την οικονομία

Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι η υλοποίηση της πολιτικής του μνημονίου και της κυβέρνησης στραγγαλίζει κυριολεκτικά την οικονομία και τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει η παραμικρή προοπτική ανάκαμψης.

Κι όμως υπάρχει άλλος δρόμος. Ο δρόμος της ανάπτυξης, της άμεσης απεμπλοκής από την πολιτική του μνημονίου, της προστασίας του κόσμου της εργασίας και των εισοδημάτων των οικονομικά αδύνατων. Σε αυτή την κατεύθυνση, καθοριστική πρέπει να είναι η παρουσία του δημόσιου τομέα που θα πρέπει να ανασυσταθεί σε μια νέα βάση.

Προϋπόθεση μιας τέτοιας πορείας είναι η αλλαγή των συσχετισμών στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο μέσα από την συνάντηση της Αριστεράς, της ριζοσπαστικής οικολογίας και των δυνάμεων του σοσιαλιστικού χώρου που εναντιώνονται στο ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ.  Ένας τέτοιος συνασπισμός δυνάμεων μπορεί να οδηγήσει στην ήττα της κυβερνητικής πολιτικής, ξεκινώντας από τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις για γίνει πραγματικότητα μια τέτοια προοπτική.

To Γραφείο Τύπου