Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/08/2010

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας

Η κυβέρνηση πιστή στο δόγμα «τα πάντα στην υπηρεσία και προς όφελος των τραπεζών», εισπράττει τώρα τα αποτελέσματα της πολιτικής της. Η επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης που έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στην αγορά, αποδεικνύει ότι όλα τα μέχρι τώρα πακέτα στήριξης προς τις τράπεζες δεν καταλήγουν στην αγορά αλλά χρησιμοποιούνται για την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Το σημερινό τραπεζικό σύστημα δεν αποτελεί έναν αναπτυξιακό μηχανισμό αλλά έναν κερδοσκοπικό μηχανισμό σε βάρος της κοινωνίας.

Κανείς δεν περιμένει βέβαια οι σύμβουλοι που προσέλαβε η κυβέρνηση να στηρίξουν μια άλλη λογική. Το αντίθετο θα πράξουν. Θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών.

Θέλουμε να επαναφέρουμε την πρόταση της δημιουργίας ενός ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα που θα παίζει ένα στρατηγικό ρόλο στο πλαίσιο της πλήρους αναμόρφωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα προωθεί τον κοινωνικό έλεγχο.

To Γραφείο Τύπου