Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/08/2010

Δήλωση του Δ. Στρατούλη, σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη του Υπουργού Εργασίας και τη διαβεβαίωσή του ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα μείωσης των εισοδημάτων

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη του Υπουργού Εργασίας και τη διαβεβαίωσή του ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα μείωσης των εισοδημάτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όταν την προηγούμενη Κυριακή ο Υπουργός Οικονομικών και σήμερα ο Υπουργός Εργασίας διαβεβαιώνουν με συνεντεύξεις τους κατηγορηματικά ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα μείωσης των εισοδημάτων, τότε είναι απολύτως σίγουρο ότι νέα επώδυνα και πιο κατεδαφιστικά μέτρα είναι προ των πυλών.

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας, με όσα λένε, φροντίζουν να ξεγελάσουν τους πολίτες, ώστε να αποφύγουν την πολιτική αποδοκιμασία τους στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Αμέσως μετά, θα προχωρήσουν σε νέα μέτρα μείωσης των εισοδημάτων, όπως αυτά περιγράφονται με ακρίβεια στο μνημόνιο καθώς και στο επικαιροποιημένο μνημόνιο. Επειδή τα μέχρι τώρα μέτρα βύθισαν την οικονομία στην ύφεση και η κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκεντρώσει τα έσοδα που είχε προϋπολογίσει, έχει ήδη συμφωνήσει με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. να προχωρήσει σε νέα λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας, έχοντας ως μοναδικό μέλημα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας.

Ο Υπουργός Εργασίας, στην ουσία μας λέει «πρώτα ψηφίστε μας και μετά ελάτε να πληρώσετε το λογαριασμό».

Ο μόνος τρόπος να αποτραπούν τα νέα επώδυνα μέτρα και να ακυρωθούν όσα λήφθηκαν μέχρι σήμερα, είναι η ανάπτυξη ενός μεγάλου πολιτικού κινήματος για την ανατροπή του μνημονίου και για την επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους, ώστε η χώρα μας να ακολουθήσει έναν άλλον δρόμο παραγωγικής ανασυγκρότησής της και ριζικής αναδιανομής εισοδημάτων και δικαιωμάτων υπέρ των λαϊκών στρωμάτων και των κοινωνικών αναγκών.

To Γραφείο Τύπου