Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/08/2010

Συνέντευξη Δημ.Στρατούλη στο Ρ/Σ «Κανάλι 1 του Πειραιά» (Βασίλη Σκουρή)

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στο Ρ/Σ «Κανάλι 1 του Πειραιά» (Βασίλη Σκουρή) ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο κύριος Πάγκαλος, αντί να προσπαθεί να μεταφέρει στην πολιτική το νόμο της βαρύτητας του Νεύτωνα, θα πρέπει να αισθάνεται βαριά – πολύ βαριά τη συνείδηση του για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, για τα κλειστά μαγαζιά, για την δραματική αύξηση της φτώχειας και για τη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, που επιφέρουν οι πολιτικές της κυβέρνησης, της οποίας είναι αντιπρόεδρος. Πολιτική αλητεία είναι όχι να αντιδράς, αλλά να επιμένεις στην εφαρμογή του μνημονίου, που κατεδαφίζει τη χώρα και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Η συνεργασία της Αριστεράς με δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου που αντιπαρατίθενται με το μνημόνιο και τις πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ώστε να συγκροτηθεί ένα αντιμνημονιακό μέτωπο, που θα μπορεί να εκφράσει την απελπισία, την οργή και την ελπίδα των λαϊκών στρωμάτων που σήμερα χτυπιούνται αλύπητα από τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές, είναι ένας σπουδαίος πολιτικός στόχος.

Ήταν από την αρχή δεδομένο ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει μεγάλες δυσκολίες, αλλά αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε. Έχουμε αποφασίσει ομόφωνα στο ΣΥΡΙΖΑ ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν επιδιώκουμε μια απλή καταγραφή αλλά μετωπική αντιπαράθεση με το μνημόνιο και την κυβέρνηση. Επιμένουμε σʼ αυτό και συνεχίζουμε επίμονα να εργαζόμαστε, ώστε, ειδικά στην περιφέρεια Αττικής που ψηφίζει σχεδόν η μισή Ελλάδα, να συγκροτηθεί ένα ψηφοδέλτιο που να συσπειρώνει το ΣΥΡΙΖΑ, άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας καθώς και του σοσιαλιστικού χώρου που διαφοροποιούνται από το μνημόνιο και τα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν ή σχεδιάζονται να παρθούν σε εφαρμογή του.

Η υποψηφιότητα του συντρόφου μας του Αλέκου έχει κατατεθεί από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα συζητηθεί συγκροτημένα και με την αρμόζουσα σοβαρότητα στα συλλογικά όργανα του και στην επιτροπή που έχει την σχετική αρμοδιότητα. 

Ο Αλέκος με την μεγάλη και αναμφισβήτητη προσφορά που έχει στην υπόθεση της Αριστεράς και της ενότητα της, κατά τη γνώμη μου, δεν θα πάρει ή δεν θα διευκολύνει πρωτοβουλίες που να αγνοούν τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγούν σε κατακερματισμό της Αριστεράς.

To Γραφείο Τύπου