Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/08/2010

Μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα στο Φεστιβάλ του Δήμου Δικελι Τουρκίας - Εκδήλωση με συμμετοχή του ΣΥΝ για τη μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας-Τουρκίας

Με κεντρικό θέμα «Ειρήνη – Δημοκρατία – Περιβάλλον» πραγματοποιείται από 1η έως 3 Σεπτέμβρη 2010 το καθιερωμένο Φεστιβάλ του Δήμου Δικελί Τουρκίας. Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνεται και εκδήλωση – συζήτηση για την μείωση των εξοπλισμών και των στρατιωτικών δαπανών της Ελλάδας – Τουρκίας, όπου θα πάρει μέρος ως συζητητής ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας έστειλε το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα για το Φεστιβάλ  στον Δήμαρχο του Δικελί Οσμάν Οζγκιουβέν:

Χαιρετίζουμε θερμά το Φεστιβάλ του Δήμου Δικελί για την ειρήνη, τη δημοκρατία και το περιβάλλον.

Οι αξίες αυτές είναι αλληλένδετες και η υπεράσπισή τους βρίσκεται στην καρδιά όλων των αγώνων για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων στην ταραγμένη περιοχή μας και σ΄ όλο τον κόσμο. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο σήμερα που οι κοινωνίες δοκιμάζονται έντονα από μια χωρίς προηγούμενο καπιταλιστική κρίση στην οποία η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από την επικράτηση της αρχής «οι άνθρωποι και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη», σε ευθεία σύγκρουση με τον νεοφιλελευθερισμό.

Συμπορευόμαστε, εδώ και χρόνια, με το Φεστιβάλ του Δικελί και στους αγώνες για την Ελληνοτουρκική φιλία, διεκδικώντας ένα ειρηνικό μέλλον για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στη βάση του διεθνούς δικαίου, κόντρα στον μιλιταρισμό, στον εθνικισμό και στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές του «διαίρει και βασίλευε». Υποστηρίζουμε από κοινού την αμοιβαία και ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών και των στρατιωτικών δαπανών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Η διεκδίκηση της πρότασης αυτής, που ήδη βρίσκει μεγάλη απήχηση στις δύο χώρες, απαιτεί την παραπέρα ανάπτυξη της «διπλωματίας των πολιτών» και κοινές δράσεις όλων των κοινωνικών κινημάτων.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Δικελί.»

To Γραφείο Τύπου