Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
31/08/2010

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε ερώτηση για τα «κοινωνικά τιμολόγια» της ΔΕΗ

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Ο Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβ. Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε αίτηση κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ) που είχε απευθύνει προς το Υπουργείο σχετικά με τα «κοινωνικά τιμολόγια» της ΔΕΗ, έκανε την παρακάτω δήλωση: 

Εδώ και καιρό  η κυβέρνηση κοροϊδεύει την κοινωνία με την υπερπροβολή εξαγγελίας για την εφαρμογή «κοινωνικού», τάχα,  τιμολογίου στην ηλεκτρική ενέργεια. Μετά την αίτηση μας για  κατάθεση εγγράφων και ολοκληρωμένη ενημέρωση μας από το  αρμόδιο υπουργείο για τις συγκεκριμένες προθέσεις της κυβέρνησης,  δεν λάβαμε καμία σαφή απάντηση ούτε από το  Υπουργείο ούτε από την αρμόδια  διευθύντρια.

Ειδικότερα, δεν μας δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση για τον αν οι όποιες εκπτώσεις αφορούν τα σημερινά ισχύοντα τιμολόγια ή τα τιμολόγια που θα εφαρμοστούν μετά την 1/1/2011. Μέσα από τις υπεκφυγές τους αλλά και όσα αναγράφονται στον τύπο αυτό που υποψιαζόμαστε είναι ότι τελικά η κυβέρνηση θα αυξήσει για παράδειγμα 50% τα οικιακά τιμολόγια με χαμηλές καταναλώσεις κάτω από  800 κιλοβατώρες το τετράμηνο και στη συνέχεια για ορισμένες ευπαθείς ομάδες θα υπάρξουν εκπτώσεις 10-20% σε σχέση με την ισχύουσα τιμή.

Δηλαδή αυτό που αποφεύγει να πει ευθαρσώς η κυβέρνηση, είναι ότι θα υπάρξει επιβάρυνση για όλους τους οικιακούς καταναλωτές και απλώς για ορισμένες ομάδες θα είναι λίγο μικρότερη η επιβάρυνση αυτή.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο για  το ΠΑΣΟΚ να πλαστογραφεί την πραγματικότητα!

To Γραφείο Τύπου