Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/09/2010

Συνέντευξη Γιάννη Μπαλάφα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Π.Τσούτσιας - Τ.Σαράντης)

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Π.Τσούτσιας – Τ.Σαράντης), ο Γ.Μπαλάφας, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, μεταξύ άλλων, τόνισε:

-    Πως κατέληξε η Π.Γ. του ΣΥΝ στην υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου μπροστά στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ;

Οι επιλογές της 7 Νοεμβρίου, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τις μεγάλες περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, είναι μια «ευκαιρία» για να εκφραστεί μαζικά η αντίθεση στην κυβέρνηση και την πολιτική της, η αντίθεση στο διαβόητο Μνημόνιο. Ως Συνασπισμός θεωρούμε ότι η κατεύθυνση αυτή υπηρετείται, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, μέσα από τη συμπόρευση με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έχουν ανοιχτά και καθαρά διαχωρίσει τη θέση τους από την κυβερνητική πολιτική. Για να δημιουργηθεί μια ρωγμή στην κυβερνητική αλαζονεία και μια ελπίδα ότι μπορεί να ανοίξει ένας άλλος δρόμος.

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθαρρύνουμε τους διεργασίες αυτές. Η υποψηφιότητα του εργατολόγου, Αλέξη Μητρόπουλου για την περιφέρεια Αττικής  υπηρετεί την στρατηγική της μέγιστης δυνατής ενότητας και της επιδιωκόμενης διεύρυνσης.

-    Πως αντιμετωπίζετε την υποψηφιότητα του Αλέκου Αλαβάνου;

Γνωρίζετε ότι έχω διατυπώσει την αντίθεσή μου στην συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Και αυτό γιατί, πέραν όλων των άλλων, δεν  μπορώ να εντάξω τη επιμονή του Αλέκου στην οποιαδήποτε αξιακή θεώρηση. Δεν αμφισβητώ τις ικανότητές του, την εξυπνάδα του ή την προσφορά του. Στην Αριστερά, όμως, υπηρετούμε αξίες και αρχές, πρώτα απʼ όλα. Αν αυτά τα χάσουμε τι απομένει;

-    Δεν συνεκτιμάτε ότι οι διαφωνίες και οι αντιθέσεις μπορούν να οδηγήσουν σʼ ένα διχασμό στον ΣΥΡΙΖΑ;

Δυστυχώς, από τα μέσα του 2009, με αφορμή τις ευρωεκλογές, η κατάσταση στο συμμαχικό σχήμα δεν εξελίσσεται στο πλαίσιο ενός κλίματος εμπιστοσύνης και αναζήτησης προωθητικών συνθετικών λύσεων. Το αντίθετο, θα έλεγα.

Και στην παρούσα φάση, με «πολιορκητικό κριό» και την υποψηφιότητα Αλαβάνου εκδηλώνονται ανταγωνιστικά σχέδια, που δεν ευνοούν την συνεννόηση και τη σύγκλιση.

Σε κάθε περίπτωση ο πολιτικός εκβιασμός ως μέσο άσκησης πολιτικής δεν μπορεί να είναι αποδεκτός από τη σύγχρονη ριζοσπαστική ανανεωτική Αριστερά.

To Γραφείο Τύπου