Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/09/2010

Ανακοίνωση της Πολιτικής Κίνησης του Συνασπισμού Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση από τον ληστρικό μηχανισμό ΔΝΤ – Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κυβέρνησης.

Στο όνομα της προστασίας των δανειστών της χώρας, αποδεκατίζονται τα εισοδήματα, τα συλλογικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη. Το ασφαλιστικό καρατομήθηκε. Η χώρα έχει μπει σε καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου. Η Δημοκρατία συρρικνώνεται και το Σύνταγμα καταπατείται.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετατρέπεται στο μακρύ χέρι της Κυβέρνησης, μέσω του Καλλικράτη, ενώ αφαιρούνται τεράστιοι πόροι και δρομολογείται η απόλυση μεγάλου μέρους του δυναμικού της.

Μπροστά σʼ αυτή την κατάσταση, που απαιτεί την πιο μεγάλη συσπείρωση και αντίσταση του λαού και των εργαζομένων, μερικά στελέχη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ (ο Δήμαρχος Σταύρος Κόντος και μέλη της Διοίκησης του Δήμου) αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Αφού επί μακρόν ακολούθησαν πρακτικές ξένες προς τις αρχές και την πολιτική της Αριστεράς, επέλεξαν τελικά και την τυπική απομάκρυνσή τους.

Είναι δικαίωμά τους.

Όμως, δεν περιορίζονται σʼ αυτή την επιλογή. Με στόχο την αναπαραγωγή ενός μηχανισμού τοπικής εξουσίας, χωρίς αρχές και αυτοδιοικητική λογική, προσδέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ (με κεντρική συμφωνία) και συμπορεύονται με τη χειρότερη Κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποίησε τις πιο αντεργατικές μεθόδους, από τη Μεταπολίτευση και μετά, δίνοντας έτσι άλλοθι στις επιλογές της.

Ο κόσμος της Αριστεράς, ο απλός κόσμος που δέχεται διαρκή πλήγματα από τις κυβερνητικές πολιτικές, θα τους δώσει την απάντηση.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ καλεί τους πολίτες της Ν.Φιλαδέλφειας και της Ν.Χαλκηδόνας, που στηρίζουν την Αριστερά, να απομονώσουν αυτές τις πρακτικές.  Να συσπειρωθούν γύρω από τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, να συμβάλουν στην πιο πλατειά αντίσταση στην κυβερνητική πολιτική, η οποία προετοιμάζει και νέα δεινά για τους εργαζόμενους και να σταθούν απέναντι στον δικομματισμό που χρεοκόπησε την κοινωνία και τη χώρα.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ καλεί όλους τους πολίτες να περιβάλουν με εμπιστοσύνη ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα, που αντικειμενικά θα ξεπηδήσει ως ανάγκη στο άνυδρο αυτοδιοικητικό τοπίο της Ν.Φιλαδέλφειας - Ν.Χαλκηδόνας και το οποίο θα δώσει μια νέα πνοή στην πόλη μας.

Πολιτική Κίνηση του ΣΥΝ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας