Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/09/2010

Συνέντευξη Δημ.Στρατούλη στο ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο Ραδιοσταθμό «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» (Μπάμπης Αγρολάμπος) σε σχέση με της υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

  1. Για τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ

Ο κύριος Παπανδρέου «επιδιώκει μʼ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια». Από τη μια με τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο, προσπαθεί να χαμηλώσει τον πολιτικό πήχη και αποκοιμίζοντας τους πολίτες να βγάλει εκτός αντιπαράθεσης το μνημόνιο, ώστε να αποφύγει την αποδοκιμασία των πολιτών γιʼ αυτό και τις κατεδαφιστικές πολιτικές του στην κάλπη. Από την άλλη με τις κομματικές υποψηφιότητες στις περιφέρειες, προσπαθεί να κερδίσει και τις εκλογές, ώστε να μιλά μετά για λαϊκή επικύρωση του μνημονίου.

Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Χωρίς δηλαδή τα λαϊκά στρώματα, που υποφέρουν από το μνημόνιο και τις κυβερνητικές πολιτικές και περιμένουν την ευκαιρία να εκφράσουν πολιτικά την οργή τους.

Η συμπόρευση, με κοινά ψηφοδέλτια και κοινές υποψηφιότητες, των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής και σε όλη τη χώρα, μετά τις επιλογές υποψηφίων με χαμηλού πολιτικού προφίλ χαρακτηριστικά όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από τη ΝΔ, γίνεται αναγκαία όσο ποτέ.

Αρκεί να προταχθεί αυτός ο ενωτικός στόχος από όλες τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, με αμοιβαίες υπερβάσεις και «υποχωρήσεις», πέρα και πάνω από τις όποιες διαφορές και τις θεμιτές κατά τα άλλα προσωπικές ή πολιτικές φιλοδοξίες. Με την ανάδειξη όχι των στοιχείων που μας διαιρούν αλλά αυτών που μας ενώνουν και μας εμπνέουν.

Οι  δυσκολίες τα προβλήματα και οι διαφορές είναι γνωστά. Μέχρι τις 5 το απόγευμα που συνεδριάζει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε 4 ώρες. Δεν είναι πολύς χρόνος, αλλά  ούτε και λίγος για να βρεθεί ενωτική λύση.    

Εξάλλου στη σύγχρονη Ριζοσπαστική Αριστερά πολλές φορές γίνονται θαύματα και βρίσκονται ενωτικές λύσεις την τελευταία στιγμή, όπως στις βουλευτικές του 2009, ανεξάρτητα εάν αυτές θεωρούνται ανορθόδοξες και πρωτόγνωρες για άλλους πολιτικούς χώρους.

To Γραφείο Τύπου