Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/09/2010

Συνάντηση του Αθλητικού Τμήματος του Συνασπισμού με το Σωματείο Εργαζομένων στο ΟΑΚΑ

Αντιπροσωπεία του Αθλητικού Τμήματος του Συνασπισμού αποτελούμενη από τους Κώστα Μαρματάκη και Τζούλιο Συναδινό μέλη της ΚΠΕ και την Ελένη Αυλωνίτου, συναντήθηκε με το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ ενημερώθηκε και αντάλλαξε απόψεις για τα εργασιακά προβλήματα των εργαζομένων και για τα προβλήματα διοίκησης και λειτουργίας του ΟΑΚΑ.

Με αφορμή τις κυβερνητικές επιλογές και τις δεσμεύσεις προς το ΔΝΤ για ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων χώρων και αγαθών, από τις οποίες ο αθλητισμός θα υποστεί μεγάλο πλήγμα, ο Συνασπισμός δηλώνει υπέρμαχος του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της μεγαλύτερης αθλητικής εγκατάστασης της χώρας. Το ΟΑΚΑ - μέρος του οποίου ούτως ή άλλως έχει παραχωρηθεί αντί πινακίου φακής στις ΠΑΕ-ΚΑΕ - και οι γύρω από αυτό χώροι, πρέπει να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς δράσεις μαζικού και σωματειακού αθλητισμού, μακριά από τις γνωστές λογικές εμπορευματοποίησης. Κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ΟΑΚΑ θα μας βρει κάθετα αντίθετους.   

Η αθλητική ηγεσία και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που τόσο «κόπτεται» για την πράσινη ανάπτυξη, αντί να αναθέτουν αυθαίρετα επισκευές και έργα σε ιδιωτικές εταιρείες παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες, οφείλουν να καταρτίσουν ένα πρότυπο σχέδιο αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρει το ΟΑΚΑ για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως άλλωστε έχουν προτείνει οι εργαζόμενοι, ώστε η εγκατάσταση να καταστεί λειτουργικά και οικονομικά αυτοδύναμη.

To Γραφείο Τύπου