Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/09/2010

Συνέντευξη Δημ.Στρατούλη στο ραδιόφωνο της ΕΤ3(Βαγγέλης Σπυριδωνίδης) σχετικά με τον ανασχηματισμό και τις πολιτικές εξελίξεις

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της ΕΤ3 (Βαγγέλης Σπυριδωνίδης) σχετικά με τον ανασχηματισμό και τις πολιτικές εξελίξεις ανέφερε τα εξής:

Δεν αλλάζει τίποτε και δεν φέρνει τίποτε θετικό για το λαό, αφού η κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου και με τη νέα σύνθεση θα έχει ως ευαγγέλιο της πολιτικής της το μνημόνιο. Ουσιαστικά «άλλαξε τα ρούχα του ο Μανωλιός και τα φόρεσε αλλιώς».

Εξάλλου η πραγματική κυβέρνηση της χώρας μας δεν είναι αυτή του κυρίου Γ. Παπανδρέου αλλά η τρόϊκα και η στρατιά των ανθρώπων της, που παρουσιάζονται ως σύμβουλοι του πρωθυπουργού με επικεφαλής τον ανεκδιήγητο Σκιόπα.

Η κυβέρνηση είτε με την παλιά είτε με την νέα σύνθεση, ανεξάρτητα από τον αριθμό και τα πρόσωπα των Υπουργών, ήταν και θα είναι ο κλητήρας της τρόϊκας και το εκτελεστικό της όργανο, για την εφαρμογή του μνημονίου, που κατεδαφίζει τη χώρα και τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Νομίζω ότι, παρά τις υπαρκτές δυσκολίες,  πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα χρονικά, πολιτικά και ανθρώπινα περιθώρια για να πετύχουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ενωτικές συνθετικές λύσεις, κοινά ψηφοδέλτια και κοινούς υποψηφίους σε όλη τη χώρα.

Είναι η ώρα και η στιγμή που πρέπει όλες οι πλευρές στην Αριστερά να προτάξουν τα συμφέροντα του λαού που υποφέρει από την οικονομική κρίση και τις πολιτικές του μνημονίου και να του δώσουν μια εναλλακτική ενωτική αγωνιστική προοπτική και ελπίδα.

To Γραφείο Τύπου