Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/12/2004

Ανάληψη καθηκόντων από το νέο Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνο

Σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΝ έγινε η ανάληψη καθηκόντων από το νέο Πρόεδρο του κόμματος Αλ.Αλαβάνο. Τον νέο πρόεδρο υποδέχθηκε ο απελθών πρόεδρος του κόμματος Ν. Κωνσταντόπουλος.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, υποδεχόμενος τον Αλ.Αλαβάνο, τόνισε:

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, μετά από ένα δημοκρατικό συνέδριο, παραδίδω την ηγεσία του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας στον Αλέκο Αλαβάνο.

Είναι μια νέα περίοδος για τον ΣΥΝ. Του εύχομαι να πετύχει πολύ περισσότερα απ΄ όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα. Να πάει πολύ καλύτερα με όλα τα μέλη και τα στελέχη τον ΣΥΝ, απ΄ ότι πήγαμε προηγουμένως. Είναι μια νέα περίοδος, η οποία εύχομαι να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, τους πολίτες, τη χώρα, την Ευρώπη, την ανθρωπότητα.

Από την πλευρά μου θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις ως βουλευτής του ΣΥΝ σε αυτή την προσπάθεια. Προσπάθεια συλλογική, συντροφική, με αισιοδοξία και με προοπτική. Αυτό θέλουν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΝ, αυτό θέλει η ελληνική κοινωνία. Μια σύγχρονη, ανανεωτική ριζοσπαστική Αριστερά, η οποία θα πρωτοπορεί για να ανοίξει καινούργιους δρόμους, για να μην αφομοιώνεται, για να ασκεί έλεγχο και κριτική, για να μπορεί ουσιαστικά να υπηρετεί το διαφορετικό τρόπο άσκησης της πολιτικής

Εύχομαι στον Αλέκο Αλαβάνο να έχει δύναμη και να ξέρει ότι θα είμαστε όλοι δίπλα στη νέα ηγεσία, την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τον Πρόεδρο, όλοι δίπλα για να διαμορφώσουμε αυτό που πιστεύουμε, δηλαδή μιαν άλλη αντίληψη για την συλλογικότητα, μια διαφορετική συνείδηση ενότητας του ΣΥΝ, μια δημιουργική θέση για την προοπτική με αυτονομία και προσφορά στη διαμόρφωση των εξελίξεων.

Όλα τα μέλη και όλα τα στελέχη του ΣΥΝ στο συνέδριο το οποίο έγινε έδειξαν υψηλή πολιτική συνειδητοποίηση των προβλημάτων, έδειξαν μεγάλη αισιοδοξία και διάθεση αγωνιστικής συνέχειας.

Αλέκο, όλα να πάνε καλά.

Ο Αλέκος Αλαβάνος, τόνισε:

Να ευχαριστήσω κι εγώ ως νέος πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας για μια ακόμη φορά τον Νίκο Κωνσταντόπουλο για την ακαταπόνητη και δημιουργική του συνεισφορά του στον ΣΥΝ, που όλοι είδατε στο συνέδριο πόσο την εκτιμήσαμε.

Θέλω να είμαστε ειλικρινείς μαζί σας. Ο Νίκος παραδίδει σήμερα το γραφείο του, αλλά το γραφείο αυτό δεν τον έβλεπε πολύ. Διότι τη μια ήταν στην Θράκη, την άλλη ήταν στο Πόρτο Αλέγκρε, την άλλη ήταν στην Κρήτη. Και δίνει νομίζω ένα μήνυμα εξωστρέφειας του ΣΥΝ που όλοι μας πιστεύω ότι θα το ακολουθήσουμε.

Συμβολικά, Νίκο, επειδή έκλεισες, με ένα ποίημα, την «Αμοργό», την παρουσία σου στην Προεδρία του ΣΥΝ αυτά τα 11 χρόνια, εγώ θάθελα να σου δώσω ένα λεύκωμα, «Η Τήνος από ψηλά», για ένα άλλο νησί των Κυκλάδων, την Τήνο, που είναι η ίδια ένα ποίημα, είναι η πατρίδα μου, βγαίνουν πολύ βαθιά μέσα από την καρδιά μου αυτές οι φωτογραφίες κι αυτός ο χώρος.

Να υπογραμμίσω ότι βγαίνουμε από ένα συνέδριο που έγινε με άψογο τρόπο, με πλήρη σεβασμό στις διάφορες απόψεις που ακούστηκαν, με σταθερές, όμως, και σαφείς θέσεις για τον ρόλο του ΣΥΝ δίπλα σ΄ όλες τις δυνάμεις εκείνες της κοινωνίας που χρειάζονται την στήριξη της Αριστεράς, για την προσπάθειά μας να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Για μας ο Ν. Κωνσταντόπουλος είναι μια πηγή σοφίας από τη μια μεριά, μια μεγάλη κληρονομιά αλλά και μια μάχιμη παρουσία, ένα από τα μεγάλα στηρίγματα στη δύσκολη πορεία που έχουμε μπροστά μας.

Νίκο σ΄ ευχαριστώ και πάλι.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου