Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/09/2010

Ανακοίνωση Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ: Για τις ελλείψεις υγειονομικού υλικού στα δημόσια νοσοκομεία

Για μια ακόμη φορά, και δυστυχώς όχι τελευταία, τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται στο έλεος των επιχειρηματικών συμφερόντων που διαχρονικά δρουν ανενόχλητα με τις ευλογίες των kυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και τις ΝΔ.

Παρά τις συνεχείς εξαγγελίες για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, η πραγματικότητα που συνεχίζουν να βιώνουν οι πολίτες που προσέρχονται για να εξυπηρετηθούν είναι αδυσώπητη.

Η περικοπή των δαπανών για την υγεία, με βάση τις δεσμεύσεις του μνημονίου και το δυσλειτουργικό σύστημα προμηθειών, που βασίζεται στις υπερτιμολογήσεις υγειονομικού υλικού με στόχο τα υπερκέρδη και τα φαινόμενα διαφθοράς, οδηγούν το δημόσιο σύστημα υγείας σε περαιτέρω απαξίωση, τους πολίτες σε απόγνωση και τα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών σε εκτόξευση.

Η αλλαγή της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, μετά από 11 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για το νέο Υπουργό.

O ΣΥΝ αγωνίζεται για την ουσιαστική αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με την ακύρωση των επιλογών του μνημονίου και την εφαρμογή ενός πλαισίου που δεν θα έχουν θέση φαινόμενα διαφθοράς και παραοικονομίας.

Τμήμα Υγείας