Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/09/2010

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ για τη βουτιά κατά 30% στην οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούνιο αλλά και τα εύσημα του Κοινοτικού Επιτρόπου Όλι Ρεν και του Στρος Καν για την πορεία της οικονομίας

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ !

Ή ΜΕ ΤΑ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη βουτιά κατά 30% στην οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούνιο αλλά και τα εύσημα του Κοινοτικού Επιτρόπου Όλι Ρεν και του Στρος Καν για την πορεία της οικονομίας, έκανε την παρακάτω δήλωση: 

Τα στοιχεία για την κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας, τα οποία ακολουθούν τη μεγάλη βουτιά στη βιομηχανική παραγωγή, τον τουρισμό και τη βαθιά ύφεση της οικονομίας στο βʼ τρίμηνο, επιβεβαιώνουν ότι η χώρα βυθίζεται σε μια πρωτοφανή και ανεξέλεγκτη οικονομικοκοινωνική τραγωδία, χωρίς, ίσως, προηγούμενο στη νεότερη ελληνική ιστορία.

Οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του Γ. Παπανδρέου αλλά και των «νεοαποικιοκρατών» κηδεμόνων της τρόικα κ.κ. Όλι Ρεν και Στρος Καν, θυμίζουν την «παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του»!

Οι συνένοχοι, Γ. Παπανδρέου και οι εκπρόσωποι της «τρόικα» Όλι Ρεν, Ζαν Κλοντ Τρισέ και Στρος Καν, βυθίζουν μια χώρα στη λεηλασία και στην απερήμωση, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τα αδίστακτα συμφέροντα των πιστωτών του χρηματιστικού κεφαλαίου!

Για την Ελλάδα το δίλημμα δεν είναι μνημόνιο ή πτώχευση, γιατί έχουμε και μνημόνιο και ουσιαστική πτώχευση.

Το πραγματικό δίλημμα για την Ελλάδα του 2010 είναι: Ή με την εξυπηρέτηση των τοκοχρεολυσίων και των πιστωτών ή με την επιβίωση και το μέλλον του ελληνικού λαού.

Τρίτος ή τέταρτος δρόμος δεν υπάρχουν!

To Γραφείο Τύπου