Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/09/2010

Συνέντευξη του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, στο ραδιόφωνο της ΕΤ3 (Βαγγέλης Σπυριδωνίδης)

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της ΕΤ3 (Βαγγέλης Σπυριδωνίδης) ανέφερε τα εξής:

Για την παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ:

Το πακέτο του Πρωθυπουργό ήταν παντελώς άδειο για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τα λαϊκά στρώματα και απλόχερα γεμάτο με δώρα για τους πιστωτές της χώρας, τις επιχειρήσεις και τα λαμόγια. Τους έταξε πιστή εφαρμογή του νέου επικαιροποιημενου κατεδαφιστικού για την οικονομία και την κοινωνία μνημονίου, μείωση της φορολογίας των «αδιανέμητων» κερδών τους, την επιβράβευση των φοροφυγάδων μέσω περαίωσης με προνομιακούς όρους, εγκρίσεις εξπρές «μεγάλων» επενδύσεων με διαδικασίες που παραβιάζουν το Σύνταγμα και καταστρέφουν το περιβάλλον  και τις εργασιακές σχέσεις, δωρεάν επιχορηγήσεις για την ανακύκλωση και όχι τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 Για την εξομοίωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης.

Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά ανήγγειλε την αναβολή αυτού του αντικοινωνικού μέτρου για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές για να αποφύγει το σχετικό πολιτικό κόστος. Με τον λεγόμενο αναδιανεμητικό μηχανισμό που είπε ότι πρέπει να προηγηθεί θα επιστρέψει μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό σε πολύ λίγους από τα πολλά που θα εισπράξει με αυτό το μέτρο από όλους. Η κυβέρνηση δεν είναι σωστό να τιμωρεί τους πολίτες με τη λεηλασία των εισοδημάτων τους, επειδή αυτή δεν μπορεί και δεν θέλει να οικοδομήσει αποτελεσματικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς για να πατάξει στην φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο.

Για το πλαφόν στην τιμή πώλησης της βενζίνης

Η κυβέρνηση πρώτα απ΄ όλα θα έπρεπε να βάλει πλαφόν στις τιμές χονδρικής  που πωλούν τα διυλιστήρια. Η ίδια έχει οδηγήσει την τιμή της Βενζίνης στη χώρα μας στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης, γιατί τους έχει επιβάλλει τους υψηλότερους φόρους και γιατί αφήνει ανεξέλεγκτα και ασύδοτα τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας.

Για τα δύο ψηφοδέλτια του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια της Αττικής

Είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη για την αριστερά και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Έπρεπε να είχε αποφευχθεί με βάση μία ενωτική συνθετική λύση, που με βάση τις κοινές και συμφωνημένες προγραμματικές θέσεις και πολιτικούς στόχους ήταν και εφικτή και αναγκαία.

To Γραφείο Τύπου