Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/09/2010

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα μετά την επίσκεψή του στο ΤΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το ΤΕΒΕ και αμέσως μετά έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, τα ασφαλιστικά Ταμεία βουλιάζουν, η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση και ο Πρωθυπουργός φαντασιώνεται ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι δημοψήφισμα για τον Καλλικράτη. Αυτή η κυβέρνηση φάνηκε ιδιαίτερα απλόχερη και ανοιχτοχέρα στους έχοντες και κατέχοντες, σε όσους κέρδιζαν και συνεχίζουν να κερδίζουν και τους μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές στο 20%. Φάνηκε όμως ιδιαίτερα τσιγκούνα σε όσους από το υστέρημά τους καταναλώνουν το εισόδημά τους για να έχουν τρόφιμα, φάρμακα και πετρέλαιο θέρμανσης.

Δυστυχώς, αυτή η πολιτική βουλιάζει την κοινωνία. Είναι όμως γελασμένη αν πιστεύει ότι η επόμενη κάλπη θα είναι κάλπη που θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν αυτό το μακάβριο έργο για τους Έλληνες πολίτες. Η ερχόμενη κάλπη θα είναι κάλπη που θα αναδείξει την οργή και τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κοινωνίας. Θα αναδείξει ότι οι Έλληνες πολίτες δεν αντέχουν άλλο και αυτό που θα δώσουν από το μήνυμα τους θα είναι ένα μεγάλο «φτάνει πια». Αυτό είναι το μόνο που φοβάται η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου και το κατεστημένο που τη στηρίζει.”

To Γραφείο Τύπου