Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/09/2010

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ. και υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ, για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

Γοργά βήματα προς τα πίσω κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό την καθοδήγηση ηγετών που διαπνέονται από νεοφιλελεύθερο δογματισμό, σε βάρος της ευημερίας των ευρωπαίων πολιτών.

Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνεται και σήμερα στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Τη στιγμή που είναι πλέον διαπιστωμένο, όχι μόνο από την Αριστερά, αλλά και από κορυφαίους νομπελίστες οικονομολόγους (Κρούγκμαν, Στίγκλιτζ, κ.α.), ότι πολιτικές σκληρής λιτότητας «τύπου μνημονίου», όπως αυτό έχει επιβληθεί στη χώρα μας, οι ηγέτες της Ε.Ε., όχι μόνο συνεχίζουν να κινούνται στην αδιέξοδη πολιτική του Συμφώνου Σταθερότητας, των φόρων και των κοινωνικών περικοπών, αλλά πηγαίνουν ακόμη βαθύτερα: Σχεδιάζουν την... τιμωρία των “κακών μαθητών” της άγριας, αντιλαϊκής δημοσιονομικής τους πειθαρχίας, καθώς και την περικοπή δημοκρατικών δικαιωμάτων των “άτακτων” χωρών – μελών. Και όλα τούτα τη στιγμή που στις ΗΠΑ ο Μπάρακ Ομπάμα αποφασίζει επενδύσεις 50 δις σε δημόσια έργα προκειμένου να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες μοιραίοι, άβουλοι και δογματικοί, πιστοί στην ορθοδοξία μιας αποτυχημένης συνταγής, οδηγούν τους λαούς τους στη νέα φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση.

To Γραφείο Τύπου