Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/09/2010

Δήλωση του Β.Πριμικήρη, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ, σχετικά με την έκδοση ομολόγων για τους Έλληνες της διασποράς που σχεδιάζει η κυβέρνηση

Προ ημερών ο Υπουργός Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στο Reuters, αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να εκδώσει ομόλογα για τους Έλληνες της διασποράς με στόχο να αντλήσει κεφάλαια από το εξωτερικό.

Δεν αντιλαμβάνεται ο κ.Παπακωνσταντίνου ότι με αυτές τις σπασμωδικές ενέργειες και βασικά με την μείωση των μισθών, των συντάξεων και την δραματική συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών, δεν είναι δυνατόν να ανακάμψει η ελληνική οικονομία. Το μόνο που πετυχαίνει, με την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων, είναι η ύφεση και η  μετατροπή της παραγωγικής βάσης της χώρας σε νεκροταφείο.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι τους Έλληνες της διασποράς δεν μπορούμε να τους θυμόμαστε μόνο σε περίοδο κρίσης και να ζητάμε από αυτούς να συμβάλλουν για μια ακόμη φορά στις αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες επιλογές που έκανε και κάνει ο δικομματισμός και που οδήγησαν τη χώρα μας στα πρόθυρα της καταστροφής.

To Γραφείο Τύπου