Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/09/2010

Να παλέψουμε και «από τα κάτω» για την συμπόρευση με αριστερούς σοσιαλιστές - Ομιλία Π.Τριγάζη στη συνέλευση της Π.Κ. Κουκακίου-Πλάκας

Μιλώντας σε συνέλευση της Π.Κ. Κουκακίου-Πλάκας του ΣΥΝ, το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης τόνισε:

«Η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα αποτελέσουν δημοψήφισμα για τα μέτρα της κυβέρνησης αφήνει έκθετους όσους ισχυρίζονται ότι οι εκλογές αυτές δεν έχουν σχέση με το Μνημόνιο. Ο ισχυρισμός αυτός συγκρούεται με τη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο ελληνικός λαός και η αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα η πρωτοβάθμια.

Η αυτοδιοίκηση είναι στο DNA της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς. Δεν θα είμαστε αληθινά αυτοδιοικητικοί αν δεν συνδέαμε τις θέσεις και προτάσεις μας για το θεσμό αυτό με τον αγώνα κατά του Μνημονίου. Επιλέξαμε, στη βάση αυτή, να οικοδομήσουμε συμμαχίες με δυνάμεις από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που διαφοροποιούνται προς τα αριστερά. Κι αυτή η επιλογή δεν είναι μόνο ζήτημα κορυφών, θα έχει επιτυχία στο βαθμό που θα ανοίξει δρόμους για συμπορεύσεις μέσα στην κοινωνία. Επομένως, είναι καθοριστικής σημασίας να παλέψουμε και «από τα κάτω» σʼόλη την Ελλάδα για την συνάντηση των δυνάμεων του ΣΥΝ και της ριζοσπαστικής αριστεράς με αριστερούς σοσιαλιστές καθώς και με δυνάμεις της μαχόμενης οικολογίας”.

To Γραφείο Τύπου