Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/09/2010

Δήλωση του Αλ. Τσίπρα, Προέδρου του ΣΥΝ και πρώην επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη», για την υποψηφιότητα της Ελένης Πορτάλιου για τη δημαρχία της Αθήνας

Η «Ανοιχτή Πόλη» δημιουργήθηκε πριν 4 χρόνια και έφερε τα πάνω κάτω στην πρωτεύουσα. Οι πολίτες της Αθήνας την επιβράβευσαν με 11%. Κίνηση αμεσοδημοκρατική, κινηματική και αυτόνομη, έδωσε μικρές και μεγάλες μάχες στον Δήμο της Αθήνας. Στον Ελαιώνα, στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων, στα νεοκλασικά και τα Προσφυγικά, στους πράσινους και ελεύθερους χώρους, η «Ανοιχτή Πόλη» δεν κρύφτηκε. Δεν οπισθοχώρησε, δεν τρομοκρατήθηκε από τα μεγάλα συμφέροντα, δεν έκανε πίσω ποτέ.

Υπερασπίστηκε τους κατοίκους και το περιβάλλον της Αθήνας. Οι συνελεύσεις και η δημοκρατική λειτουργία της σε κάθε διαμέρισμα και γειτονιά ήταν το αποφασιστικό όργανο. Αυτές οι διαδικασίες ανέδειξαν νέα στελέχη, συσπείρωσαν πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικές οργανώσεις. Με χαρά διαπιστώνω  πως,  μέσα από αυτές τις διαδικασίες, προκρίνεται  η Ελένη Πορτάλιου ως το πρόσωπο που θα εκφράσει τη συλλογικότητα και την πλούσια παρακαταθήκη της δημοτικής μας παράταξης.

Θα είμαι δίπλα της στους νέους αγώνες, αγώνες ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο στον Δήμο, ενάντια στο μνημόνιο που θέλει αυτοδιοίκηση χωρίς πόρους και προσωπικό. Είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρει.

To Γραφείο Τύπου