Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/09/2010

Ερώτηση βουλευτή Ε.Αμμανατίδου: Τοποθετήσεις με κομματικά κριτήρια στο ΠΥΣΔΕ Νομού Ροδόπης

Προς την Υπουργό Παιδείας, Διά βίου μάθησης και Θρησκευμάτων

Υπόνοιες για κομματικές τοποθετήσεις στη σύνθεση των κατά τόπους Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αφήνουν καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν αναφορικά με τις τοποθετήσεις στο ΠΥΣΔΕ Νομού Ροδόπης.

Συγκεκριμένα, βάσει νόμου το ΠΥΣΔΕ αποτελείται μεταξύ άλλων από «δύο εκπαιδευτικούς […] οι οποίοι επιλέγονται με κριτήριο τη μεγαλύτερη προηγούμενη διοικητική εμπειρία σε θέση στελεχών εκπαίδευσης», ενώ «ως διοικητική εμπειρία, […] νοείται η υπηρεσία σε θέσεις διευθυντή σχολείου, προϊσταμένου γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προϊσταμένου διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σχολικού συμβούλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ροδόπης φέρεται να έκανε αρχικά τις τοποθετήσεις στη θέση του αντιπροέδρου και του αναπληρωτή του ΠΥΣΔΕ βάσει της αρχαιότητας και σύμφωνα με το νόμο. Ωστόσο η απόφαση αυτή ανακλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο για να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου διευθυντής με πολύ μικρότερη διοικητική εμπειρία χωρίς περαιτέρω αιτιολόγηση.

Επειδή τα παραπάνω δίνουν αφορμή για δικαιολογημένες αντιδράσεις για παύση και τοποθέτηση μελών του ΠΥΣΔΕ βάσει κομματικών κριτηρίων, κάτι που δεν συνάδει με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί αξιοκρατίας και διαφάνειας,

ερωτάται η κα Υπουργός:

•    Τι σκοπεύει να κάνει ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο ΠΥΣΔΕ Ροδόπης;

•    Με ποια μέτρα θα διασφαλίσει τη νομιμότητα στις τοποθετήσεις στα ΠΥΣΔΕ;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου